Дјечак препливао Охридско језеро

Дванаестогодишњи Марко Пејчиноски из Охрида, који је имао инфаркт кости ноге, препливао је данас Охридско језеро.

Регион 29.08.2018 | 08:04
Дјечак препливао Охридско језеро
Пејчиноски, кога су медији назвали "чудо од дјетета" и "нови македонски херој", препливао је за осам часова и по вјетровитом времену раздаљину од тридесетак километара, од цркве Светог Наума до Охрида.

За овај подвиг Пејчиноски се припремао нешто више од годину дана, а успјех је још већи јер је прије пар година имао инфаркт кости ноге, преносе македонски медији.



"Од тада не смијем много да трчим, али то ме неће спријечити да препливам Охридско језеро", рекао је прије неколико дана Пејчиноски.

Најмлађег пливача који је препливао маратонску стазу Охридског језера на пристаништу је дочекао велики број суграђана.

Инфаркт кости /познат као остеонекроза кости/ је промјена која настаје због оскудне и слабије прокрвљености захваћеног дијела кости и његова посљедичног одумирања.

Одумрли дио кости губи потпорну функцију и постепено слаби, због чега се потенцијално може урушити у промијењеном дијелу.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

попов

29.08.2018 07:44

Браво малац. Сад мало смрсај и на тренинг у базен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњезана Ј.

29.08.2018 11:43

Браво дјецаце! Свака Ти цаст на успјеху! За све си похвале,браво! Искрено ти зелим да тако наставис и даље,али нека Ти здравље буде на првом мјесту! Од срца све најбоље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

29.08.2018 16:47

Храбри дјечаче браво! Од срца желим да се Твоје здравствено стање поправи и да постанеш велики пливач! Нека Те драги Бог чува! Браво, браво, браво!

ОДГОВОРИТЕ