Промјена граница одговара Путину

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је данас, поводом протеста Албанаца у Ðаковици, да је потребна “нова комуникација”, која подразумијева поштовање жртава, али и права вјерника.

Регион 28.08.2018 | 20:16
Промјена граница одговара Путину
Он је поновио да је категорички против разговора о корекцији граница или размијени територија, уз тврдњу да то иде у прилог само предсједнику Русије Владимиру Путину.

РТК на српском језику преноси да је Харадинај на конференцији за медије, на питање да прокоментарише протесте у Ðаковици против посјете расељених Срба, казао да ће се састати са представницима породица несталих Срба и Албанаца како би разговарали о новом виду комуникације.

– Морамо успоставити неку нову комуникацију, нека се поштују жртве, али и права вјерника да се моле. До сада то нисмо стигли, али морамо наставити ту комуникацију, пажљиву комуникацију, да се не служимо једним или другим акцијама, већ да успоставимо што бољу комуникацију – рекао је Харадинај.

Како се наводи, он поновио да је категорички против разговора о корекцији граница или размијени територија, јер би то довело до дестабилизације региона.

– Наш циљ је правно-обавезујући споразум којим би Србија признала Косово. Границе и територија нису теме за дискусију. Нико на Косову нема овлашћења да о томе разговара. Границе и територије нас могу вратити уназад, то подстиче дестабилизацију и то иде у прилог само предсједнику Путину, нико други нема интерес у томе – навео је Харадинај.

Он је изнио и тврдњу да је “српска реторика” о узимању сјевера допринијела да се на Косову говори о корекцији граница или размјени територија.

– Таква реторика је погрешна и представља пријетњу Косову да изгуби 20 година улагања у безбједност и стабилност – каже Харадинај.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Богами

28.08.2018 21:35

Ја јес се трансформисао. Од бомбаса до заступника људских права. Ста Запад направи од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ БОГАМИ

29.08.2018 06:25

ИСТА СТВАР И СА ВУЦИЦЕМ,ОД ЗЕСТОКОГ РАДИКАЛА ДО МИРОТВОРЦА,СТА ЗАПАД РАДИ.

Name

зоран

28.08.2018 21:36

Зар тебе није срамота као одраслог цовјека давати било какве изјаве а и ти и ми знамо да си само обицна америцка луткица на канапима која игра како они свирају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шупља

29.08.2018 03:37

Е то ти је баш шупља прича, зар ниси ти тај који покушава задњих 20 година да мијења границе, на силу и уз подршку ‘западних пријатеља’ који тамане такве као ти диљем Блиског Истока.

ОДГОВОРИТЕ