ЛШ: Розе пуца од самопоуздања пред Звезду!

Имам тим изузетног квалитета и не занима ме Лига Европе! „Играчи ми стално причају како желе да се опробају на највећој сцени. Ето им прилике сутра, нека победе Звезду и испуне личне амбиције“, каже тренер Салцбурга.

Фудбал 29.08.2018 | 13:15
ЛШ: Розе пуца од самопоуздања пред Звезду!
Салцбург жели да испише нову страницу историје свог клуба и преко Црвене звезде се домогне премијерног учешћа у групној фази Лиге шампиона.

За клуб основан 2005. биће то чак 11. покушај у ери Ред Була да се нађе у друштву најбољих и својеврсни печат у каријери немачког стручњака Марка Розеа. Лотар Матеус, Хуб Стевенс, Ко Адријансе, Ралф Рагник, Ђовани Трапатони, Роџер Шмит, Адолф Хитер... Сви су пробали пре њега и нису успели.

Марко Розе је велики оптимиста.

"Имамо шансу да достигнемо велике циљеве само једном победом. Али, за то нам треба добра партија. Играћемо добро само ако се будемо осећали добро на терену. Важно је да смо у прилици да играмо овакве утакмице. То нашем послу даје посебан шарм. Желим од мог тима да пружи максимум и изађе на терен с осмехом на лицу", изјавио је Розе за аустријски Скај.  

Пораженог у овом дуелу чека Лига Европе (Салцбург је прошле године стигао до полуфинала), али њиховог тренера то апсолутно не занима.

"Никада не причам о бонус утакмицама. Желим само у групну фазу Лиге шампиона."

То захтева барем један гол његових пулена после 0:0 из Београда.

"Очекујем да мој тим буде амбициозан, храбар, растрчан. Важно је да развијемо много већу снагу и брзину него у првој утакмици."

Анализирао је са сарадницима и игру Црвене звезде.

"Покушавали смо претходних дана да пронађемо начин да их више изложимо притиску. Ради се о тиму који је врло дисциплинован, игра тврдо, и не дозвољава пуно шанси противнику."

Розе би, примећује новинар Скаја, сутра могао од старта да крене офанзивно, у формацији 4-3-3 (за разлику од уобичајене 4-4-2), а последњи пут када је Немац играо с три нападача од почетка настрадао је Лацио пролетос у четвртфиналу Лиге Европе (4:1).

"Имам тим изузетног квалитета и велики број добрих фудбалера. Сви наши играчи, па и они млађи, поседују огроман квалитет и искуство у међународним такмичењима. Стално ми причају како желе да се опробају на највећој сцени. Ето им прилике сутра, нека победе и нека испуне своје личне амбиције. "

Утакмица у Салцбургу имаће и велики финансијски значај. Пласман у групну фазу Лиге шампиона доноси 15.250.000 евра, а са продатим улазницама касније зараду и до 20.000.000. Довољно мотива на обе стране.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар