Видео: Мурић разочарао Црногорце због Косова!

Нокаутирао ривала главом, а хоће у "А" тим! Црногорска фудбалска јавност разочарана је одлуком младог голмана Манчестер ситија Аријанета Мурића да брани за репрезентацију Косова.

Фудбал 30.08.2018 | 21:20
Видео: Мурић разочарао Црногорце због Косова!
Мурић, који је недавно враћен у Сити са позајмице из Холандије због повреде Клаудија Брава, није могао да чека позив у А тим Црне Горе па се одлучио за Косово.

Међутим, подгоричке "Вијести" истичу да Мурић на терену није заслужио место у екипи Љубише Тумбаковића, те да његова одлука није ни фер, ни спортска.

"Две утакмице, два искључења, један нокаут и један ултиматум", наслов је вести која се бави позадином Мурићеве одлуке.

"Пре тачно годину дана, 29. августа 2017, одрадио је први тренинг за младу репрезентацију Црне Горе. 'Звали су ме Швајцарци, више пута. Али, моја жеља је била да браним за Црну Гору. Срце је одлучило тако', рекао је тада Мурић за "Вијести". Два пута је од тада бранио гол младе репрезентације, а биланс је упечатљив - на оба меча добио је црвени картон!", наводи подгорички портал.

У пријатељском мечу против БиХ у Никшићу искључен је због фаула ван шеснаестерца, а против Словеније у Подгорици, у квалификационом, због тога што је главом нокаутирао противничког играча.



"Нису само црвени картони одсликали Мурићево проблематично понашање у националном тиму. Јунско окупљање младих (пријатељски мечеви у Финској) отказао је због повреде, да би недавно одбио позив за предстојеће мечеве У21 репрезентације против Бугарске и Француске. Аријанетов отац Самир, како се могло чути, саопштио је селектору младих Мојашу Радоњићу да његов син жели да брани искључиво за "А" селекцију", пишу "Вијести".

"Да ли је селектор Љубиша Тумбаковић могао да га позове за најбољи тим - можда и јесте (Сеад Хакшабановић, на примјер, игра за А селекцију, иако има право и за младе), ипак је у питању ванредан таленат, тренутно други голман једног од најбољих тимова у Европи, чувар мреже о којем је пре три дана и Пеп Гвардиола причао у суперлативима. А, немамо много таквих... Мурићи, међутим, нису оставили много времена и простора, нису били стрпљиви, чак ни када је у питању 19-годишњак, голман пред којим је будућност. Иако је Ари тек недавно почео да брани у сениорској конкуренцији, видели су га одмах на голу "А" тима. Њихов ултиматум није био фер, ни спортски - посебно зног тога што талентовани чувар мреже Ситија играма и понашањем у младом црногорском тиму није зарадио "кредите". Он, и његови родитељи, као да су тражили само повод да одаберу нову националну селекцију", закључује новинар "Вијести" Данило Митровић.

Мурић ће тако 7. септембра, против Азербејџана у Бакуу, највероватније дебитовати за "А" селекцију Косова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар