Спорна набавка огрева за топлану

Представници Савеза за побједу данас су упозорили на сумњиву набавку огрева из Њамачке за потребе „Еко топлане Бањалука“.

Република Српска 28.08.2018 | 14:28
Спорна набавка огрева за топлану
„Када видимо цијену огрева у Бањалуци, односно Републици Српској која износи 140 конвертибилних марака, није реално да цијена огрева који се увози из Њамачке са удаљености од хиљаду километара буде 80 конвертибилних марака. Стога, оправдано сумњамо да нешто није како треба“, рекао је предсједник ГО Српске демократске странке Младен Кајкут.

Кајкут је позвао одговорне људе у предузећу „Еко топлане Бањалука“ да јавности и грађанима Бањалуке детаљно образложе вијест о увозу 22 тоне огрева из Њемачке, која је, како каже, по мишљењу стручњака упитног квалитета када се говори о контаминацији ваздуха.

„Желим подсјетити градоначелника Бањалуке Игора Радојичића да овом приликом може упутити инспекцијске органе да провјере шта се дешава. Одговорни људи у `Еко топлани` морају да размишљају о животима свих нас, посебно грађана Бањалуке“, нагласио је Кајкут.

Он је подсјетио да до данас није демантована вијест да је у периоду рада „Еко топлане Бањалука“ за претходни зимски период у атмосферу изнад града Бањалуке пуштено око 80 до 90 тона пепела.

„Тај пепео је дословно завршио у плућима свих нас. Грађани највећег града Републике Српске свакако не заслужују овакво третирање од стране градских власти“, закључио је предсједник ГО СДС Бањалука.



Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић додао је да поред вијести о сумњивој набавци огрева, Бањалучани су и даље забринути каква их грејна сезона очекује ове зиме.

„С обзиром на то да смо апсолутно незадовољни са грејном сезоном која је прошла, опет се бојимо да ћемо гледати у хладне радијаторе. Многи корисници и даље муку муче са одјављивањем. Они који су незадовољни, не могу да се одјаве са `Еко топлане` и имају проблем и са тим што плаћају скупље услуге“, истакао је Станивуковић.

Он је нагласио да уколико не буде одговора на ове проблеме, захтијеваће одржавање посебне сједнице Скупштине града о овој теми.

„Нека нас одговорни демантују ако све ово није истина. Ако неће бити посебне сједнице, онда већ на Скупштини, заказаној за 5. септембар тражићемо посебну тачку о проблематици званој гријање и `Еко топлана`“, закључио је Станивуковић.

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драганце

28.08.2018 12:39

Спорна топлана, сто не би био огрев? Драско само настави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само вас посматрам

28.08.2018 14:44

Јуче сам добио информацију да је на једној украјинској ТВ била репортажа из Републике Српске у којој се тврдило да се на новом аутопуту у РС уграђују ограде или звучне баријере које су пре тога биле монтиране око неке нуклеарке и које су вјероватно контаминиране. Не би било лоше то мало истражити.

Name

Моро

28.08.2018 12:45

Нека се то добро испита да не ризикујемо своје зивоте због будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕБЉИЧАВИ

28.08.2018 13:15

Они су још прошле године показали да им није стало до грађана ни живота. Профит је једина категорија која интересује ову власт.Све је јасно , без старих котлова на мазут ова ЕТ нема капацитет да загрије воду на више од 70^Ц.Али сипљивим пензионерима и ово ваља само да им живи баја.

Name

еро

28.08.2018 13:03

Бањалука је постала град хаоса:крађе, дроге, убистава, премлаћивања, дивље изгрдње, продаје државног земљишта, проституције и свега што не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

28.08.2018 13:32

Све си у праву осим проституције, само да је хоће да легализују

Name

Ооо

28.08.2018 14:04

Наравно да несто није у реду. Свака цаст СЗП , а исто тако и најмладјем, а најпаметнијем одборнику Драску Станивуковицу који указујуи отворено говоре о малверзацијама. Пуна подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС-Одлагалиште за све...

28.08.2018 16:29

Како вријеме одмиче, излазе на видјело разне афере и неки видови нуклеарног отпада, пакованог и смонтираног у различитим формама, што се овде довози као за "добро народа", а испаде да је масовно из неке нуклеарне области. Ако су истинити ови наводи, да ли су надлежни нормални, свјесни опасности, у крајњој линији, имају одговорност за животе људи и животне средине? Ја се заиста узнемирим читајући овакве текстове, па ако има имало истине, има ли краја овој бахатости и безобразлуку?..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мара

28.08.2018 17:00

Милин сестриц има регистровану фирму за увоз отпада сумљивог порјекла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

30.08.2018 09:14

Ста је то само пат слепера 4 или 5 то се потроси за пар дана. ако буде ветра неце бити опасно

ОДГОВОРИТЕ