Боље пословање "Агрокора" у БиХ

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ Мирко Шаровић и предсједник Владе ФБиХ Фадил Новалић, састали су се данас у Сарајеву са ванредним повјереником за „Агрокор” Фабрисом Перушком и његовим сарадницима, ради разматрања тренутног стања у систему „Агрокора“.

Босна и Херцеговина 28.08.2018 | 13:19
Боље пословање "Агрокора" у БиХ
Повјереник "Агрокора информисао је присутне да се успјешно проводи нагодба око преузимања Агрокора од стране повјериоца, те да се потпуна имплементација преузимања очекује након рјешавања достављених жалбених захтјева Врховном трговачком суду, до краја 2018.године.

Када је у питању пословање у БиХ, у протеклом периоду, успјешно је извршено реструктурисање компанија и што је по оцијени министра Шаровића веома важно - заустављен је процес губитка радних мјеста.

„Одлив радне снаге лимитиран је на максимално 10% а стање са измиривањем обавеза према добављачима је задовољавајуће, посебно када је у питању `Меркатор`. Укупан приход `Конзума` у прошлој години очекивано је био мањи за 5%“, истакао је министар Шаровић.

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић закључио је да се цијели систем пословања бх. компанија из система „Агрокор“ стабилизовао и нагласио да „најгоре вријеме је иза нас“.

Будуће пословање Агрокора биће засновано на три стуба: трговини, прехрамбеној индустрији и пољопривреди а фокус је на јачању тржишног удјела и резултатима пословања, што је посебно значајно ако се зна да су компаније у оквиру Агрокора, са 6,5 милијарди ЕУР-а годишњег промета и 50.000 запослених у земљама региона, значајан фактор тржишне стабилности и развоја укупне економије.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Чаславко Л

28.08.2018 12:14

Ово је најбољи и највреднији политичар. Свима би нам било боље да је више оваквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Саровицу

28.08.2018 13:50

Бошњак сам бирао бих га за предсједника БиХ !!! Не дијели на Србе , Хрвате .муслимане ..него ради за све нас. То је једина могућност да се иде у боље.

Name

Хос

28.08.2018 13:03

Господин,један по један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Босњака

28.08.2018 18:10

Какав председник бих та функција непостоји

Name

Ре

28.08.2018 20:25

Боље би било да постоји