Москва покушава да дијели Европу?

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да су апсурдне тврдње да Русија покушава да подијели Европу.

Свијет 28.08.2018 | 08:18
Москва покушава да дијели Европу?
"Тврдње да Русија покушава да ослаби или подијели Европу су апсурдне. Ми упорно говоримо о свеобухватној сарадњи, на једнаким основама, на европском континенту, у складу са принципима једнаке и недјељиве безбједности за све", рекао је Лавров за словачки лист "Правда".

Он је рекао да је у том смислу добро позната иницијатива предсједника Владимира Путина да се успостави заједнички економски и хуманитарни простор од Атлантика до Пацифика.



"Важно је да се разумије да руска спољна политика нема идеолошку позадину и да је наш главни критеријум процјене партнера њихова спремност да развијају односе са Русијом на основу једнакости и узајамне користи уз поштовање међународног права и обостраних интереса", рекао је Лавров.

Према његовим ријечима, Русија је отворена за конструктивну сарадњу са заинтересованим странама, не само у Европи.

"Штавише, ми смо спремни да сарађујемо у мјери у којој су за то спремни наши партнери. Увјерен сам да већина европских грађана жели миран и просперитетан европски континент и да не жели да се враћа у вријеме конфронтација као што је то било у вријеме хладног рата", истакао је Лавров, пренио је ТАСС.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А

28.08.2018 08:58

Шта је ЗАПАД до сада уради ??? ( ујединио као цијелу ЕВРОПУ ) Еглези се повлсце ко је следеци ???

ОДГОВОРИТЕ