ПЛ: Тотенхем умирио, па "размонтирао" Јунајтед!

Тотенхем покорио Олд Трафорд – да ли ће Мурињо преживети овај нокаут?! Фудбалери Тотенхема разбили су Манчестер јунајтед 3:0 (0:0) на Олд Трафорду у дербију трећег кола Премијер лиге.  Три лака комада Кејна и Моуре на "Олд Трафорду", али тек након што је Лукаку у 16. минуту промашио празан гол. . .  Жозе, прегазило те је време: Тотенхем згромио Јунајтед на Театру снова! Певци силовити на Олд Трафорду - 3:0.

Фудбал 27.08.2018 | 23:02
ПЛ: Тотенхем умирио, па "размонтирао" Јунајтед!
"Црвени ђаволи" су контролисали меч у првом полувремену, имали неколико добрих прилика, зицер је пропустио Ромелу Лукаку, а онда је уследио дебакл.

Тотенхем је на старту другог полувремена показао да је сазрео за велике мечеве и још једном разоткрио све слабости Јунајтедове аматерске одбране.

Предвођени Кристијаном Ериксеном и капитеном Харијем Кејном, Спурси су у року од два минута нокаутирали домаћина. 

Капитен је начео "Ђаволе" у 50. минуту, а само два минута касније Лукас Мура је дуплирао вођство. 

Мурињо је извршио три измене у наставку, али Јунајтед није успевао да конкретно запрети Лорисовом голу. 

Тачку на меч је шест минута пре краја другим голом ставио Мура, на асистенцију Кејна. 

Тако су Спурси показали да ће бити достојан ривал Манчестер ситију и Ливерпулу у борби за титулу, док Јунајтед чека неколико месеци агоније. 

Сада је главно питање је да ли ће Мурињо да преживи овај дебакл. Није му помогао ни повратак Немање Матића и шест измена у односу на пораз у Брајтону. 

Јунајтед има најгори старт сезоне у последњих 25 година.

Ниједан тим у историји Премијер лиге није као гост претрпео више пораза него Тотенхем од Манчестер јунајтеда.

Али, овакви какви су тренутно, под вођством Жозеа Муриња, "црвени ђаволи" ће многим ривалима пружити шансу да поправе негативан међусобни биланс.

После пораза од Брајтона, који му је дао три гола у првом полувремену, Манчестер јунајтед је од Тотенхема примио исто толико у других 45 минута - 0:3 (0:0) у последњој утакмици 3. кола!

Лондонски тим овим је одржао стопроцентан учинак на почетку сезоне, па је са Ливерпулом, Челсијем и Вотфордом бодовно изједначен на челу табеле. Јунајтед, са само три бода, из премијерног дуела са Лестером, тек је 13.

Тријумф "певцима" у понедељак увече донели су Хари Кејн, који им је донео вођство у 50. минуту, а двоструки стрелац био је Лукас Моура, у 52. и 85. минуту.

Мурињов тим био је много конкретнији у почетку меча, опседао је Лорисов гол и морао је да поведе у 16. минуту када је Роуз упутио катастрофалан пас уназад. Ромелу Лукаку је "украо" ту лопту, заобишао Лориса и онда искоса са десне стране - промашио потпуно небрањену мрежу!

Иницијатива коју је Јунајтед имао и после тога, није уродила плодом, а у наставку се цела концепција срушила као кула од карата, мање-више услед индивидуалних грешака.

Кејн је прелако добио ваздушни дуел са Филом Џонсом и главом са релативно велике удаљености матирао непомичног Де Хеу. Само два минута касније, Андер Ерера је закаснио при постављању офсајд замке, Кејн је прошао по крилу и пронашао Моуру, а овај лагано погодио за 0:2, пошто Ерера и Џонс нису стигли да изблокирају шут.

Џеси Лингард у 62. минуту је промашио "зицер" за 1:2, увођење Санчеза и Фелаинија није донело никакве промене, а Деле Али је после кардиналне грешке Виктора Линделофа у 66. минуту требало да повећа на 0:3, али је Де Хеа то некако спречио.

Резултатски дебакл ипак је постао реалност када је Кејн на својој половини прихватио лопту избијену из шеснаестерца, пронашао истуреног Моуру, који је једним потезом избацио из игре Криса Смолинга и ставио тачку на увек вредну победу на "Театру снова".

Жозе Мурињо је дефинитивно погубио конце. Црвени ђаволи су демолирани у дербију од Тотенхема на свом Олд Трафорду, па ће Португалац бити под највећим притиском од када је сео на клупу Манчестер јунајтеда. А како и не би, када је његов тим понижен на месту где су овакви резултати деценијама уназад били незамисливи - 0:3 (0:0).

А ништа након првих 45 минута игре није наговештавало овакав епилог на Театру снова. Домаћин је био бољи тим, силовито је нападао, био надахнут...

Чини се да се кључни тренутак утакмице догодио у 17. минуту, када је Ромелу Лукаку пропустио шансу утакмице. Лопта је прошла тик поред стативе гола Уга Лориса. Да је ушла све би било другачије, овако Певцима је глава остала на раменима, добили су нови живот и полако припремали стратегију за контраудар.

А он је био најжешћи на самом старту другог полувремена. У само два минута Кејн и Моура су искористи пропусте домеће одбране, па је у 52. минуту на семафору стајало 0:2! Било је јасно да Црвени ђаволи нису у стању да се поврате из таквог стања.

Тако је и било, како је меч одмицао домаћин је све више нападао без превеликих освртаја на дефанзиву, а онда му се поново догодио Моура. Фантастични Бразилац је насамарио свог чувара и по други пут послао лопту иза леђа Давида де Хее. За потпуни дебакл ужасног домаћина.

Манчестер јунајтеду је ово најлошији почетак још од сезоне 1992/1993, а Жозе Мурињо дефинитивно не делује као човек који је у стању да овом тиму донесе шампионски карактер. Португалац као да је почео да губи корак за временом. Његова тактика више није кобна по протвиника, већ неупотребљива за његов тим. Тај однос са играчима који га је красио током каријере као да више нема исту снагу. Постао је нервозан, љут, почео је да губи поштовање противника, што се и те како осликава кроз резултате последњих година.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 3. коло

Субота

Вулверхемптон - Манчестер Сити 1:1 (0:0)
/Боли 57 - Лапорт 69/

Хадерсфилд - Кардиф 0:0

Саутемптон - Лестер 1:2 (0:0)
/Бертранд 52 - Греј 56, Мегвајер 90+2/

Арсенал - Вест Хем 3:1 (1:1)
/Монреал 30, Диоп 70. аутогол, Велбек 90+2 - Арнаутовић 25/

Борнмут - Евертон 2:2 (0:0)
/Кинг 75. пенал, Аке 79 - Волкот 56, Кин 66/

Ливерпул - Брајтон 1:0 (1:0)
/Салах 23/

Недеља

Вотфорд - Кристал Палас 2:1 (0:0)
/Переира 51, Холебас 71 - Заха 78/

Фулам - Барнли 4:2 (3:2)
/Сери 4, Митровић 36, 38, Ширле 83 - Хендрик 10, Тарковски 41/

Њукасл - Челси 1:2 (0:0)
/Хоселу 83 - Азар 76пен, Једлин 87аг/ 

Понедељак
Манчестер Јунајтед - Тотенхем 0:3 (0:0)
/Кејн 50, Моура 52, 84/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар