Од вријеђања до лажне подршке

Предсједник Републике Српске познат је по пријетњама и вријеђању новинара. У контексту посљедњег напада на новинаре, занимљива је његова подршка раднику медија који је често био мета уз кориштење вулгарног вокабулара.  Милорад Додик "најоштрије је осудио" напад на новинара БН ТВ Владимира Ковачевића и од надлежних полицијских структура захтијева да се овај случај до краја и хитно расвијетли.

Република Српска 27.08.2018 | 13:46
Од вријеђања до лажне подршке
"Напад на новинара је напад на слободу говора и такво понашање у Републици Српској неће бити толерисано", рекао је предсједник Републике Српске. Подсјећамо, новинар БН ТВ Владимир Ковачевић претучен је синоћ у бањалучком насељу Обилићево.

Напад на новинара је изазвао низ осуда из цијеле земље, али је Додикова дошла међу првима. Једнако као што су и пријетње новинарима долазиле најбрже из уста предсједника Републике Српске, па прича о Ковачевићу и Додиковој забринутости добија дашак лакташке ироније.

Директне пријетње регистроване су најмање два пута.

Не треба предубоко памћење да би се дошло до познате (и снимљене) пријетње Додика директору БН ТВ Владимиру Тришићу.



"Сними ме, п*** ти материна, па ме пусти у Дневник. Је*ем ти мајку, је л' ти јасно! До сад' сам те поштовао, мислио сам да треба бит' коректан. Је*ем ти матер, имам двије године, је*аћу ти мајку!’’, рекао је додик Тришићу у новембру 2012. године.

Милорад Додик је након тога је према новинарима БН ТВ имао однос, благо речено, личне природе. Није пропуштао прилике да нападне или извређа новинаре ове медијске куће.

‘’ Бјежи одавде, носи тај микрофон’’ – рекао је Милорад Додик новинарки БН ТВ Љиљани Фалаџић – Јекић у мају 2014. године.



Слично је прошла и новинарка БН ТВ Слађана Јашаревић.



‘’Нисам ти ја човјек за тебе" – поручио је Милорад Додик Слађани Јашаревић у марту 2014. године.

Предсједник РС у свом стилу врло често је нападао БН ТВ.

‘’БН непријатељска телевизија’’ – рекао је Додик.



Да тако мисли, показује и данас. На наше питање од прије неколико дана да ли је полиција како треба одрадила посао у слуцају смрти Давида Драгичевића, предсједник РС је имао спреман одговор. У свом стилу.

‘’БН ТВ је медијско смеће, једна фабрика лажи’’ – поручио је Додик.

Не само новинари БН ТВ којима дуже вријеме био забрањен улазак у Палату РС, већ и сви они новинари који су слободни и спремни да питају и оно што Милорад Додик не жели да чује – етикетирани су као лажови и особе са малим мозгом.

‘’ Ја не могу да вјерујем да неки од вас имају птичији мозак’’ – порука је предсједника РС новинарима.



Ни према новинарима у Сарајеву није имао пардона. Видно изнервиран бројним питањима о атентату Гаврила Принципа, односно обиљежавању 1. свјетског рата, сукобима Србије и БиХ, Додик је на крају одговорио:

‘’Носите се дођавола’’.

Милорад Додик био је незадовољан и писањем новинарке Љиљане Ковачевић. Посебно њеним текстовима о малверзацијама приликом изградње зграде РС. Одлучио је да се због тога с њом разрачуна – на врло непримјерен начин.

‘’Бришите одавде, немате овдје шта да тражите, бришите’’ – рекао је предсједник РС, новинарки ‘’Бете’’ Љиљани Ковачевић у јуну 2012.године.

Љиљани Ковачевић и данас је ускраћена акредитација за улазак у Палату РС. И то је још један од потеза предсједника РС којим је јасно ставио до знања како ће се провести сви они који нису на линији власти.

На мети Додикових вербалних напада често се налазила и новинарка сарајевског Ослобођења Гордана Катана.

Док је обављао функцију премијера Републике Српске 2007., Додик је пријетио тадашњем главном и одговорном уреднику информативног програма ФТВ Бакиру Хаџиомеровићу. Ипак, своју пријетњу да ће "нокауторати" водитеља емисије "60 минута" није се обистинила.

Када су у питању вријеђања медијских радника, број случајева је значајно већи, као и дебљина вулгарног рјечника.



Предсједник РС не бира и једнако омаловажава и блокира рад медија из Федерације БиХ и Републике Српске, а на мети се понекад нађе и екипа из Србије.

Као "казну за непослух" екипама се често забрањује улазак у просторије институција на чијем је челу. Додик тако ограничава рад медија чиме се понаша као диктатор, али је честитка на Међународни дан слободе медија увијек спремна за оглашавање.

Да Додиков презир ка медијима (које не може контролисати) не остаје само на ријечима осјетио је портал Клиx.ба.ба када је полиција Републике Српске претресла редакцију у центру Сарајева, а због објаве снимка на којем Додикова премијерка Жељка Цвијановић говори о поткупљивању "два папка" у Народној скупштини НСРС. 



БН ТВ

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Скептик

27.08.2018 11:50

Независне су управо објевиле изјаву БИСЕРКЕ која каже да ће се пред изборе пензионерима дијелити једнократна помоћ од 30 до 100 КМ. Питам се чије су то паре што дијеле? да нису из кредита? Ко ће те паре вратити? Да ли ће послије овога избори бити регуларни? Ово је страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

27.08.2018 12:27

Сто је страсно јел ти мислис ако ја добијем једнократну помоц да цу ја за њих гласати.?Варас се.Ја сам против овакве власти.

Name

Пипо

27.08.2018 12:37

нај веци трнутно диктатор на балкану

Name

РАЈНА

27.08.2018 12:51

Супер, узмеш лову и гласаш за Вукоту, нема проблема. Зашто, зато што је пензионер и орије избора и послије избора пензионер, њега немају за шта уцјенити, пензију му за сљедећи мјесец немогу умањити јер с еисплата врши по рјешењу, значи , поштовани пензионери узмите лову и гласајте за ВУКОТУ.

Name

Када Га Видим;

27.08.2018 13:52

Смучи ми се, злочинци.

Name

ккк

27.08.2018 14:08

Свака част на борби за пензионере, сви пензионери знају цијенити чињеницу да су пензије редовне и да су у складу са могућношћу повећане.

Name

Ре РАСПУЦХИН

27.08.2018 14:21

Каже један стих : "криви смо ми". А зашто смо криви? Криви смо што не слушамо једни друге. Прије неколико година сам послао једном радију "смс"-ом коментар у којем сам рекао да ће овај режим прерасти у хунту. Изгледа да сам био у праву а они су се спрдали са мојом тврдњом. Криви смо и због тога што са њима не говоримо њиховим језиком јер они само тај "језик" разумију. Криви смо што , након прошлих избора , нисмо са "папцима" "поразговарали" управо овако како су они са Ковачевићем. Тада смо аболирали "папке" и они су се осилили до те мјере да мисле да им нико ништа не може. Од СзП-а треба захтјевати да након избора проведе лустрацију у оквиру које би се провело и испитивање поријекла имовине. Све нелегално стечено одузети а учеснике у пљачки на дугогодишње робије.

Name

ВРС

27.08.2018 14:47

Само на хљебу чија је цијена повећана за 10 фенинга анулирано је повећање пензије код највећег броја пензионера од 6 км

Name

Алан Форд

27.08.2018 14:55

Радујем се једнократној помоци, а глас.... ееееее иде на право мјесто.

Name

Коле

27.08.2018 15:26

Миле краљ!!!

Name

абоб

27.08.2018 15:32

Опеет куповина социјалног мира ??? А откуд паре ??? Пензионериии одрекните се тих 100 или цак 50 кМ а Раду Ракуља истјерајте јер ради за резим а не за вас !! Које понизењеее ауууу јос како се раде захваљује да повратис зелудац се окреце !! Они ваљају милионеее а виxд биједо продајте се за социјалну мрвицу бас сте биједни дно дна то сте добили да цутите добра помоц биједааа ето социјалдемократије па узивајте а једини потез за пензионере је да се одрекну те помоци!!! Па то је бас бас дно дна

Name

Ре Скептик

27.08.2018 16:39

Ја им желим да их бог држи на највећим мукама.да се распадају.

Name

РЕ

27.08.2018 17:00

ЕЕЕ моји људи. Па у једној Норвеској дају по 700 еура једнократно и то по глави становника а насим пензионерима ко највецој биједи по 50 а некима по сто км.

Name

Никако

27.08.2018 18:33

да се нацудим. "доброти" ове власту.... дају једнократну помоц пјевају под саторима туку новинате а о ликвидацији голобрадог момка је подебна прица... дзаба све рудоња и рудици ја нити цу гласату нити посјетит твој концерт а ти си ми омогуцио "добар" зивот.. дао Бог па ту све одузели и народу подјелули ,то свакако прупада народу .. има пословица отето проклето.

Name

Зворничанин

27.08.2018 18:50

Господо из СНСД-а, нећу гласати никада за вас јер имате најгору кадровску структуру. Вјерујем да је СНСД појединачно најјача странка у РС, али не могу да вјерујем да од толико чланова ви не можете наћи пар образованих, пристојних и елоквентних људи при расподјели функција. Па, из Зворника сте покупили оне најгоре и поставили их за савјетнике, Цијели град вам се смије!

Name

Јој-ККК

27.08.2018 20:34

А вала доста и тебе коју клукс клану и твог дупелизачког става.Пошаљи ми адресу да ти прослиједила ту помоћ јер ова држава ми је узела 35 година стажа кад сам зарађивао по1500 до2000Дојче марака и обрачунала ми пензију за 10 година послије рата које сам радио код приватника и наравно са минималцем.Гдје су паре које је уплаћивала моја фирма па сад добијам милостињу умјесто да имам пристојну пензију.Јебем и тебе и такву државу а поготово јебем Бисерку која то представља као да ми даје своје паре а не моје давно зарађено.

Name

бранко

29.08.2018 11:30

Разбијање Баје на парампарчад.....Ако послије овог дебакла и оваквих прилога Милокрад и Бисерка побиједе колективно самоубиство......

Name

Били..

27.08.2018 11:53

Лазов и манипулатор. Свеце му се разбити од главу једног дана. Народни суд це му судити врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

27.08.2018 11:55

Ти си тај који је новинарима бн тв ставио мету на чело а осталим новинарима на леђа с тога немате потребу ба се искупљује те, народ није луд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

27.08.2018 17:36

Овај је и Давору Драгицевицу досао изјавити сауцесце, а шта сада ради. Он рацуна на наше кратко панцење. Срамота!

Name

Шта Рећи!

28.08.2018 14:10

прави , е с с_овац.

Name

Славица

27.08.2018 12:01

Ниција мука довјека а нити сила, надам се да су задњи трзајеви диктатури!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

27.08.2018 12:08

Срамота да један овакав човјек иде у посјету момкау кад сви знамо шта је знао реци осталим новинарима ја му не би дао ући у собу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНО ДНА!!!

27.08.2018 12:13

Сад се ЈАСНО ВИДИ, колико са "НОВИНАРИ" тзв. РТРС и тзв. АТВ, ЈАДНИ И БИЈЕДНИ!!! Како могу ПРОШЕТАТИ ГРАДОМ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.08.2018 12:19

Могу кад их овај лицимјер потјера да лазно дају подрску. Фуј

Name

ре

27.08.2018 17:02

Па није ни њима лако. Њима није само посао у питању , него и глава, Ко зна ста раде и циме пријете ови мафијаси.

Name

БЛ

27.08.2018 12:15

Ово је невидјено зло за Стпски народ!! Иста ствар као и кад је исао код Давора да изрази сауцеаце породици, само му фали лукац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.08.2018 13:26

Није он зло, зло је да међу србима из РС постоји преко 300000 људи који су гласали за њега, који га подрзавају...е то је право зло...бојим се непоправљиво.

Name

Робин Худ

27.08.2018 12:18

-хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=WСЛWwФфС1л8 -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=5лФхХXМхЛ2о -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Бфјкw5кгxТ8

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

27.08.2018 12:23

-хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=5лФхХXМхЛ2о -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=x6_wјбЛ6ФНс -хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ЛР24ЊнXтоА

ОДГОВОРИТЕ
Name

још

27.08.2018 12:27

Лаже све што каже...невиђени лопов, са тешком врстом оболења Ега које се лијечи једино усраном мотком...невјерујте ништа...сјетите се само свих његових посјета штрајкачима и свега оног што је обећао...лажов невиђени; хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Бфјкw5кгxТ8

ОДГОВОРИТЕ
Name

фујј

27.08.2018 12:31

Фујјј! Платит ће те богу за сва ваша убиства и покушаје, багро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАДАВА ТИ СВЕ!!!

27.08.2018 12:37

Бадава ти све, ПОЛАКО ТИ СЕ БЛИЖИ ПОЛИТИЧКИ КРАЈ, а онда КРАЈ СЛОБОДЕ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

27.08.2018 16:38

Патолошки лажов. Преостаје му само референдум као сламка спаса.

Name

сека

27.08.2018 12:56

Највеће послијератно зло на овим просторима је М. Додик. Свој народ у црно завија, понижава, вријеђа, доводи до пропасти и својим бахатим понашањем, ријечником и изјавама у име народа доводи до тога да се народ представља кроз њега, Жељку и остале онаквима какав није. Он је монструм који хушка на рат, на живот без наде и свјетлости прво Србима па и осталима. А он...... он је узео што је хтио, не зна ни колико има, мисли да се обезбиједио за читав живот, и дјецу и унучад и,,,,,,,, Али....... и даље пјева под шаторима, весели се, док је народ на улици и тражи правду, тражи истину, тражи плату, а добије ПАЛИЦУ у главу. Е народе то смо ми, све смо то дозволили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно тако

27.08.2018 13:29

Констатација је да смо управо ми то и дозволили гласајући за СНСД-е у задња 3 изборна циклуса, није он пао са марса него га је народ изабрао! Назалост народ у РС зели да га такви представљају и воде!

Name

мозак

27.08.2018 13:17

Оловка је најубојитије оружије за политичаре . Узмите оловке у руке , сјетите се свега овога и покајте се за све што сте урадили задњих 28 година ..., можда вас Он и погледа !?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна Гора

27.08.2018 13:23

Преузима се модел владања из Црне Горе. Само јос да доведу неке плаценике дан пред изборе, и похапсе због неког измисљеног пуца или тако несто. Миле буздован је на све спреман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.08.2018 13:30

Шта очекивати друго од мафије која влада РС ? Најава црне књиге је кренула у реализацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

27.08.2018 13:46

До сада сам га поредио са Алл Цапонеом, а од сада је Хитлер 21-ог вијека. Само је разлика у велицини просторног дјеловања.Ако успије да покраде изборе И остане на власти за оцекивати је да формира концентрационе логоре за неистомисљенике. Војску батинаса И олоса који би радили у њима је вец обезбједио. Зло над злима И лицемјер над лицемјерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно тако

27.08.2018 13:58

100% тачан опис садашњег стања у РС.

Name

Јово

27.08.2018 14:00

Једина шанса је изаћи на иборе и гласати против оних који су сада на власти! Не смијемо дозволити јос један мандат Милету и Жељки!

Name

киза

27.08.2018 13:57

За пипе он није највеци диктатор на Балканул. Он је највеци балкански смрад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.08.2018 20:06

ДЕФИНИТИВНО.

Name

Црв

27.08.2018 14:01

Стока, све су у стању за фотељу. Али све. Доле Влада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

27.08.2018 14:09

Ста друго оцекивати од полуписменог месара. Свања остаје свиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.08.2018 14:52

Мислиш полуписменог народа ? Па ко га је бирао? Онакав си каквог бираш ..Ни мање ни висе ..

Name

неко

27.08.2018 15:13

Питам се шта би сте писали да предсједник као и сваки нормалан човјек није изразио своје жаљење због овог жалосног чина, вама је г-дин Додик крив, за све, без обзира на то што није, по вама има да буде крив, крив је ваљда што постоји, али ето на вашу жалост, а на срећу већег броја грађана РС, предсједник Додик ће још дуго бити на челу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јајомир

27.08.2018 16:06

Поштено такође нема револуције без истине ни истине без Додика.

Name

Напријед

27.08.2018 17:45

Не пада снијег да покрије бријег, него да свака звјерка открије свој траг. А његови трагови смрде нечовјештвом!

Name

За неко

27.08.2018 21:07

О

Name

Б

27.08.2018 15:25

Знаци коме се год ста деси у граду до избора нек оцекује Додика да додје у посјету. Каква спрдња мајко мила. Предсједник дрзаве иде небитном лику у посјету у болницу. Гдје то има?

ОДГОВОРИТЕ
Name

милица

27.08.2018 19:39

Код нас у селу, кад се жене посвађају једна другу клету најтежом клетвом:"Дабогда ти Додик у посјету дошао."

Name

Кики

27.08.2018 22:18

Ма мени је јос јаце кад се обрати полицији и нареди јој да све предузме у откривању у слуцају премлаценог новинара..како то звуци јадно...он наредјује полицији ста да ради???..небулозе xxxл.. Ет ја сам мислио, да се Додик није огласио, да полиција треба да иде брат гљиве и скупљат пузеве по сумама..јадно.

Name

Слобода

27.08.2018 15:36

хттпс://yоуту.бе/ХГЛПп0ТхиП0

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

27.08.2018 15:37

Милорад Додик је својим дивљацким увредама на рацун новинара креирао сезону *лова* на новинаре! Када људе етикетирас издајницима,страним агентима,Бакировим сарадницима то је позив за бајину крезаву саторску елиту да крене у лов на новинаре који нису клекнули пред њиховог идола бају! Ударати цовјека металним сипкама по глави је покусај убиства у духу Додикових вербалних напада на новинаре! СНСД је злоцинацка организација!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коколо

27.08.2018 16:23

Баја цита само руске писце, мислим на ове сто воле обуци униформу па у украјину у рат..инаце Баја је олицење српског народа тако да бољи не мозе ни бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

27.08.2018 16:50

Па зна се ки га је пиставио и за кога ради.има он своје ментере и њихове циљеве.није он дибио изборе задбји пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анти - СНСД

27.08.2018 17:04

Миле сверцеру и ратни дезертеру ГОТОВО ЈЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУЗА

27.08.2018 17:29

Њега треба под хитно смијенити, због његовог бахатог понасања, вриједања па гдје то има јос овакав однос,? Напад на новинара је из његов криминалне кихиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаска лопузо

27.08.2018 17:35

Лицемјеру, имао си образа ици у посјету, пребијеног новинара. Па такво дјубре п...да висе не мозе избацити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

27.08.2018 17:35

лицемјерство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

27.08.2018 17:45

МИЛЕ МРШ ОВЦАМА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој

27.08.2018 17:46

За поцетак му разбити главу јебо ли га Анте Марковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН ВИШЕ ДА НЕ СЕРЕ!

27.08.2018 18:05

Додик ће вам јебати у кеви као увијек! Живео нам предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.08.2018 20:08

Мрш, мамицу ти џукачку.

Name

киза

27.08.2018 20:20

Типицан снсд примитивац.

Name

Милорад

27.08.2018 21:08

Овај Бакинацки Гмаз је направио толико зло на простору ове несретне Дрзаве да је ово морало да се деси. На залост ово је тек пицетак и ствари које це се даље десавати це бити јос горе. Бакинацки Гмаз је изгубио комоас и са тим Имбецилним мозгом који му је у глави мозе јос направити тону зла. Надати се само да це у сто скорије вријеме отици тамо гдје му је одавно мјесто, на дозивотну робију са принудним радом, ако се у медјувремену не уведе Смртна Казна која би једино била адекватна за колицину зла које је Дјубре направило на овом простору!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

27.08.2018 21:16

РС је најдемократскија земља на свету. Оволико пљуваца њеног преседника и чланова владе и нико није за то био кажњен на било који начин ,реците ми једну демократску земљу да је то могуће. Али Срби на то одговарају новим мандатом овој власти а пљувачима остаје само пљување и ново разочарење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

27.08.2018 21:51

Браво,у свакој нормалној дрзави на свијету вербални напад на предсједника без доказа је напад на дрзаву и велеиздаја и самим тим кривицно дјело.Покусајте у Аустрији,Њемацкој,Француској...неаргумрнтовано написати или изјавити несто против предсједника кога је директно бирао народ,понављам народ,неби се добро провели.А новинари су посебна прица код нас,нису то новинари то су плаценици од свих страна.Циљ свега овог је да се доведе послусна група политицара и да БиХ удје у Нато и постане одлагалисте нуклеарног отпада и тестни полигон за нападе на Русију,зиви били па видјели.И волио би да ова опозиција представи конацно након 12 година било какав конкретан план за опоравак економије први цу гласати за њих.

Name

Којо

27.08.2018 22:24

Па ста да ти казем ..вјероватно требас изаци из свог села и науцити који страни језик. Инаце цес увјек мислим исто..није он прецједник ни једне земље..осим своје у лактасима ,као и зу своје у саксијама.

Name

Професоре

30.08.2018 10:34

Не лупај,у западним земљама као и у Аустралији и Новом Зеланду,политичари дрхте пред новинарима,да је нека тв или нпр.блогер као Слободан Васковић,објавили и десети ма хиљадити дјелић криминала као бн или "страшни блогер",пала би за два сата влада,а сви они о којима пишу би били ухапшени и под истрагом, или би новинари и тв,платили милионске одштете,ако лажу. Него,проблем је професоре што они не лажу,и твој шеф то зна. У нормалним земљама гдје је владавина права,влада и председници одлазе због ситнице као што је нпр.цијена струје. И још,у демократским друштвима,власт дрхти од синдиката,а у Додикистану?Шта то беше Синдикат.....????

Name

мад маx

28.08.2018 01:00

Браво БНТВ! Снимке лазова Додика говоре све о њему. Фуј, који је то неписмени, неваспитани лазов!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота од Бога И народа

28.08.2018 03:18

Ово су игре бахатог предсједника Милорада Додика! “ Немозе нам нико ниста......!”

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ппрофесора и цццц

28.08.2018 08:08

У насем народу се за ЛОСЕГ ЦОВЈЕКА КАЗЕ -БОЉЕ ДА СЕ НИЈЕ РОДИО!Поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Пресједника

28.08.2018 08:17

Поздрав од ЖЕЉЕЗНИЧАРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташ

28.08.2018 09:09

Додо је највећи муљатор у РС тог мафијаша треба под хитно искорјенити и одузет му сву покрадену имовину,то је монструм ширих размјера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

29.08.2018 19:41

Овај би у Титино вријеме, цувао овце негдје тамо по Романији и околини

ОДГОВОРИТЕ