БЛ: Дортмунд силан - "Нулта толеранција за Лајпциг"!

Гости су у вођство дошли већ у првом минуту, а онда примили четири гола за сигуран тријумф Борсуије на "Вестфалену" у последњој утакмици првог кола Бундеслиге.  Дортмунд губио после 30 секунди, па убедљиво славио.  Фудбалери Борусије из Дортмунда победили су пред домаћом публиком Лајпциг са 4:1 у мечу првог кола Бундеслиге.

Фудбал 27.08.2018 | 09:15
БЛ: Дортмунд силан - "Нулта толеранција за Лајпциг"!
После само 30-так секунди утакмице уследио је шок за навијаче БВБ. Аугустин је искористио грешку одбране екипе из Дортмунда и савладао Гулашија.

Дортмунд се брзо тргао и већ у 21. минуту стигао до изједначења. Шмелцер је асистирао, Махмуд Дахуд поравнао резултат.

Изабраници Лусије Фавреа до полувремена решили су питање победника. Марсел Сабицер у 40. минуту постигао је аутогол, а потом је три минута касније Аксел Вицел повосио на 3:1. 

У другом полувремену видели смо један погодак и то у мрежу Лајпцига. Марко Ројс у 91. минуту поставио је коначних 4:1. 

Раније у току дана фудбалери Мајнца победили су на свом терену Штутгарт са 1:0. Једини гол постигао је Ентони Уџа у 76. минуту.

"Жути зид" је на старту меча истакао транспарент - "Нулта толеранција за РБ Лајпциг", а њихови миљеници су то схватили "дословно" иако није кренуло баш по плану.

Гости су "Вестфален" шокирали већ у 31 секунди меча, али је тим Луцијена Фавра задржао смиреност, "растао" из минута у минут и дошао до убедљве победе.

ДОРТМУНД - РБ ЛАЈПЦИГ 4:1 (3:1)

Гледаоци на "Вестфалену" нису ни дошли до својих места, а домаћи тим је већ био у заостатку.

Штоперски тандем Борусије "Аканђи-Диало" је био лоше постављен након покушаја Јусуфа Поулсена, а лопта се одбила до Кевина Агустана који је већ у 31 секунди меча савладао Романа Буркија и постигао најбржи погодак у новој сезони Бундеслиге.

Почетни шок није изазвао панику у тиму Луцијена Фавра који је наставио "поносну" традицију Борусије - формацију 4-3-3. Тројку у средини су чини Аксел Витсел, Махмуд Дауд и Томас Дилејни док су у најближи голу били Кристијан Пулишић, Марко Ројс и Макс Филип.

"Милионери" су упркос заостатку остали стрпљиви против гостију који су дошли да се надигравају и били бољи у игри у пољу, али је проеокрет већ у првом делу направила домаћа екипа.

Изједначење је донео Махмуд Дауд у 21. минуту акробатским ударцем главом из "срца" шеснаестерца након центаршута Марсела Шмелцера са леве стране...

.... док је вођство "донео" његов имењак из редова гостију - Марсел Сабицер.

Марко Ројс је у 40. минуту упутио центаршут из "слободњака", а Сабицер је као први играч на ивици казненог простора покушао да отклони опасност али га је лопта само окрзнула по глави, променила смер и преварила Петера Гулашија - 2:1.

Само три минута касније "Жутом зиду" се на најбољи начин представио новајлија Аксел Витсел.

Белгијанац и вечерас најбољи играч на терену се на другој стативи докопао лопте након центаршута Кристијана Пулишића и ефектним "маказицама" дошао до првог поготка у Бундеслиги, а већ другог у "црно-жутом" дресу.

Обе екипе су у наставку меча одиграле неколико одличних и брзих акција, али се резултат није мењао све до надокнаде времена.

Дауд је прелако одузео лопту Конатеу и на левом крилу пронашао Џедеона Санча који је видео лепо утрчавање Марка Ројса послао савршен пас у простор, а Немац је пронашао даљи угао и ставио печат на одлично издање Борусије која је на основу гол разлике прва на табели Бундеслиге након првог кола.

БУНДЕСЛИГА - 1. КОЛО:

Мајнц - Штутгарт 1:0 (0:0)
/Ујах 76/

Дортмунд - РБ Лајпциг 4:1 (3:1)
/Дауд 21, Сабицер 40, Витсел 43, Ројс 90+1 - Агустан 1/

одиграно у суботу

Дизелдорф - Аугзбург 1:2 (1:0)
/Раман 39 - Хитерегер 57, Хан 76/

Фрајбург – Франкфурт 0:2 (1:0)
/Милер 10, Халер 82/

Херта – Нирнберг 1:0 (1:0)
/Ибишевић 27/

Вердер – Хановер 1:1 (0:0)
/Гебреселасије 85 – Вејнандт 76/

Волфсбург – Шалке 2:1 (1:0)
/Брукс 33, Гинчек 90+4 – Бенталеб 85 пенал/

Менхенгладбах - Леверкузен 2:0 (0:0)
/Хофман 55 пенал, Џонсон 58/

одиграно у петак

Бајерн - Хофенхајм 3:1 (1:0)
/Милер 23, Левандовски 82, Робен 90 - Сзалаи 58/

ТАБЕЛА: Борусија, Бајерн 3, Франкфурт 3, Борусија Менхенгладбах 3, Волфсбург 3, Аугзбург 3, Херта 3, Мајнц 3, Вердер 1, Хановер 1, Нирнберг 0, Шалке 0, Диселдорф 0, Шалке 0, Нирнберг 0, Штутгарт 0, Хофенхајм 0, Леверкузен 0, Фрајбург 0, Лајпциг 0.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар