Грешка љекара га коштала посла

Крста Јеличић из Рудог обратио се БН телевизији за помоћ јер је, како каже, због грешке љекара остао без посла. Јеличић је конкурисао за посао војника по уговору у Оружаним снагама БиХ.

Република Српска 26.08.2018 | 19:36
Грешка љекара га коштала посла
Ко ради тај и гријеши, али грешка љекара болнице Абдулах Накаш у Сарајеву, односно приватне лабораторије чије услуге користе, коштала је посла Крсту Јеличића из Рудог. Он је након успјешно положеног теста физичке спремности и интервјуа остао без посла у Оружаним снагама БиХ јер је на љекарском налазу писало да је неспособан.

"Сазнао сам да имам хетапитис Б. То ми је било чудно јер немам никакве симптоме, а два пута годишње идем на систематске прегледе као активни спортиста и фудбалер'', истиче Јеличић и додаје да је одмах кренуо да вади поново све налазе.

"Отишао сам у болницу у Фочи и ту је установљено да немам хепатитис Б. За сваки случај сам отишао и у Бањалуку у Клинички центар те у Поликлинику гдје су потврђени налази из Фоче. Не само да је утврђено да не болујем од хепатитиса Б, већ је доказано да никада нисам у организму ни имао тај вирус, који, ако се једном појави трајно остаје''.

Јеличић тврди да на почетку цијеле приче није ни знао зашто је оцијењен као неспособан јер му нису дали увид у картон и налазе које је морао вадити у сарајевској болници јер једино она има уговор са Министарством одбране.

Осим тога пита се како га нису одмах обавијестили од чега наводно болује јер је хепатитис Б заразна болест, па би он, да је болестан, био потенцијални извор опасности по здравље људи са којима је у контакту.

Иако је Клинички центар у Бањалуци утврдио да Крста Јеличић не само што нема хепатитис Б него никада није ни био зарежен тим вирусом, то за Оружане снаге не значи ништа. Остао је без посла без обзира што се жалио и Министарству одбране и болници у Сарајеву.

Да ли ће неко одговарати што је, због туђе грешке, још један млади човјек остао без посла и што је данима био изложен стресу због сазнања да наводно болује од опасне болести?

Што је најтужније, Крста Јеличић није једини који је имао те проблеме. Дестине младића одбијено је на конкурсу Оружаних снага због, наводне неспособности, али им нико никада није рекао зашто су неспособни и од чега болују.