"Епоха" освојила четири злата

Дестилерија "Епоха" из Бобетиног Брда код Лопара освојила је четири велике златне медаље за ракије шљивовицу, виљамовку, кајсијевачу и траварицу на Тринаестом међународном сајму шљива у Осечини код Ваљева у Србији.

Република Српска 26.08.2018 | 17:44
"Епоха" освојила четири злата
Власник дестилерије Бојан Џувелековић рекао је Срни да је "Епоха" освојила сребрени шампионски пехар за укупан пласман на сајму. 

"Веома смо поносни на награде у овој години с обзиром на то да су наше ракије `младе`, а већ су освајале сва признања на сајмовима гдје смо се појављивали", каже Џувелековић. 

Према његовим ријечима, капацитет дестилерије у Лопарама је 40.000 литара ракије годишње, са радом су почели прошле године и у сезони упошљавају до 20 радника из подмајевичког краја. 

Директор Туристичке организације "Подгорина" из Осечине Светозар Гачић рекао је Срни да је на тродневном сајму шљива, тринаестом по реду, било више 200 излагача. 



"Ове године смо имали најбољи одзив излагача и сва места су била попуњена већ месец дана пре сајма, као и смештајни капацитети", рекао је Гачић. 

Замјеник предсједника општине Осечина Ненад Стевановић додијелио је медаље побједницима и навео да је у конкуренцији било 177 узорака ракије од 56 произвођача. 

Свечано затварајући сајам, предсједник општине Осечина Драган Алексић додијелио је пехаре побједницима у укупном пласману и оцијенио да је организација сајма била успјешна и да је ова манифестација постала традиција која окупља произвођаче из региона. 

"Осечина је позната по узгоју воћа, пре свега шљиве, а сајмом представљамо потенцијале наше општине и нашега краја", рекао је Алексић.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар