Хрвати из НБА прихватили позив селектора!

Хрватска је једва прошла у други круг квалификација за Мундобаскет, али ће током септембра имати подршку својих највећих звезда из НБА.

Кошарка 28.08.2018 | 13:30
Хрвати из НБА прихватили позив селектора!
Многи НБА кошаркаши неће играти за своје репрезентације током септембарског "прозора" квалификација за Мундобаскет упркос томе што у том термину немају обавезе у клубу, али добре вести чуо је селектор Хрватске коме су најбољи играчи рекли "да".

Дражен Анзуловић уврстио је на проширени списак лидере тима Бојана Богдановића (Индијана) и Дарија Шарића (Филаделфија), односно Ивицу Зупца (ЛА Лејкерс) и Анту Жижића (Кливленд).

Очекује се да они не откажу позив селектору који је уз њих позвао и следеће играче: Јосип Билиновац, Домагој Бошњак, Мате Калајжић, Филип Крушљин, Јаков Мустапић, Хрвоје Перић, Дарко Планинић, Иван Рамљак, Крунослав Симон, Рок Стипчевић, Карло Уљаревић и Томислав Зубчић.

Екипа се окупља наредне среде у Загребу и почиње припреме за мечеве против Литваније и Пољске, док их пре тога очекује и пријатељски дуел с Словенијом.

Репрезентација Хрватске се на "једвите јаде" пласирала у други круг квалификација за Мундобаскет пошто је славила против Италије и Румуније у јунским мечевима.

У новоформираним групама такмиче се још са Мађарском, Холандијом и Италијом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар