Зима у Словенији, снијег и у Италији

Како је и најављено, јак фронт са северозапада континента донео је алпском подручју нагли скок из лета у зиму.

Регион 26.08.2018 | 11:49
Зима у Словенији, снијег и у Италији
У и талијанског скијалишту Алта Бадиа је пало 30-ак центиметара свежег, мокрог снега. Скијалиште се налази у Доломитима, а надморска висина креће се од 1324 до 2250 метара, пише Истрамет.



Снег пада и на словенској Кредарици. Према подацима АРСО-а, на Кредарици је у 9 х било -3 °Ц, док је раније током јутра измерено 3 цм покривача. У поседњих 12 сати пало је 63 мм падавина, преноси "Индекс".

 

И у Хрватску је стигла промена времена. У већем делу земље пада обилна киша, а температуре су се спустиле и више од 10 степени.

Делове Хрватске током ноћи су похарале и јаке олује, а најгоре је било у Истри.

У Истарској жупанији евидентирана су 24 догађаја узрокована обилним падавинама, јачим ветром и грмљавином: четири удара грома (удар грома у мушку особу, страног држављанина у кампу Бијела Увала код Пореча која је превезена санитетским превозом у ОБ Пула; удар грома у приватно возило на путу од Возилићи према Лабину без повређених; удар грома у кућу у Каштелиру код Пореча без повређених и удар грома у трафостаницу ХЕП-а у општини Раша, што је изазвало пожар и прекид
електричне енергије на читавој Лабинштини.

У раним јутарњим сатима јако невреме погодило је и југ Јадрана. На подручју Дубровника у мање од два сата пало је преко 40 литара кише, што је довело до поплава у граду.

Проблема је било и у ваздушном саобраћају. Три авионске линије из Рима, Атине и Истанбула преусмерене су у друге аеродроме.

(Индеx.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар