Видео: YоуТубе туча "срушила" Интернет!

Ево исхода "фајта године" - обрачуна две YоуТубе звезде у боксерском рингу!

Остали спортови 26.08.2018 | 11:30
Видео: YоуТубе туча "срушила" Интернет!
Две YоуТубе звезде одмериле су снаге у боксу - не, не шалимо се - у “Манчестер арени“ 25. августа, а YоуТубе и многи други сервиси преносили су овај меч уживо и најавили га као Интернет догађај године!

Осрамоћени Американац Логан Пол (17 милиона пратилаца) и британска YоуТубе звезда КСИ (19 милиона пратилаца) одмерили су снаге у боксерском рингу. И не, ниједан од њих није боксер.

Резултат? НЕРЕШЕНО! Меч је трајао шест рунди, песнице су дивљачки севале, а двојица боксера разорачрана су напустила ринг, најављујући нови меч, јер "то је оно што људи највише желе да виде".

Ако желите да се упутите зашто се ова два лика "фајтају", ко су, како су најавили свој меч - читајте даље, оригиналну вест! Ако само желите да видите како је изгледало - видео је на крају вести.

Милиони и милиони гледали су живи пренос, а један од циљева овакве дистрибуције догађаја је тај да YоуТубе заједница докаже да је "јача" од телевизије, коју сматра застарелом платформом.

Улазнице за праћење "фајта" су плануле, за арену у коју стаје више од 20.000 гледалаца. Спектакл је почео уводним борбама већ око 17.30, а међу борцима који ће загрејати публику су била и млађа браћа главних актера! Пре него што су се Логан Пол и КСИ попели у ринг, у истом је Логан млађи био бољи. Након победе над КСИ-јевим млађим братом, пошто ужива у боксовању, Џејк Пол је најавио да наставља да боксује и даље и за следећег противника изабрао је Криса Брауна (?!), којег је јавно изазвао на меч.

Да бисте преко светске мреже гледали “највећи интернет догађај икада“, морали сте да платите за “YоуТубе паy пер виеw“ сервис чак десет долара. Према коментарима светских медија, тај пренос је "штуцао" услед огромног интересовања, а и људи су се, углавном, одлучили за неки други "канал", односно стриминг сервис.

Занимљиво је што се YоуТубе заједници овај план о наплати, изгледа, обио о главу. Док је званични стрим догађаја платило и пратило око 770.000 људи, пиратске преносе на сервисима као што је Тwитцх пратило је много, много више њих. Само један, најгледанији стрим на Тwитцху у једном тренутку је имао више од милион истовремених гледалаца, а таквих пиратских преноса било је "безброј", преноси "Тхе Верге".

Пирати су тако још једном, очекивано, поново "разбили", јер су милиони гледалаца одабрали неке од ових преноса меча, а само један Перисцопе пренос путем Тwиттер мреже гледало је више од 70.000 људи. Такође, још један од незваничних Тwитцх преноса пратило је најмање 400.000 људи, али је та мрежа одбила да коментарише такве наводе, јер не жели да даје публицитет нити да подржи било шта што је у сукобу са ДМЦА правилима (агенција за заштиту ауторских права из САД, која заступа филмску и музичку индустрију и друге држаоце ауторских права).

Ево шта је Логан рекао после меча!



____________________________ ОРИГИНАЛНА ВЕСТ ____________________________

Како би најавили меч, приредили су конференцију за медије у Лос Анђелесу, а данима раније подгревали су "навијачке" страсти својих пратилаца размењујући увреде и прозивке. Тако је било и на конференцији, коју су водила њихова млађа браћа, Џејк Пол и Деџи, а будући боксери су се у једном тренутку закачили.

То се догодило када је КСИ ставио перику у стилу Логанове карактеристичне фризуре, и почео да га прозива, након чега га је Логан напао. Погледајте од 11. минута:



Наравно, све је “исфејковано“ како и доликује, али овакав тип “влоговања“ очигледно пали код публике, јер за картама за меч влада општа помама, па су и један и други боксер својим апелима успели да “искукају“ додатна седишта, како би још неки фанови могли да дођу до карата. Многи су изненађени популарношћу овог меча, који би лако могао да постане најгледанији уживо емитован догађај на YоуТубе мрежи икад.

Атмосферу пред меч подижу и многи светски “инфлуенсери“, који имају почасна места у Арени, а неки од њих су се борили у њој, јер ово прети да постане традиција - да се YоуТубе звезде “надјачавају“ у бокс мечевима.

Првом од два - већ је заказан и реванш, у Логановој родној Америци, и биће одржан почетком следеће године.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар