Вучић и Тачи поново у Бриселу

Предсједник Србије Александар Вучић и косовски предсједник Хашим Тачи састаће се 7. септембра у Бриселу.

Србија 25.08.2018 | 14:20
Вучић и Тачи поново у Бриселу
То ће бити њихов трећи сусрет у протеклих неколико месеци.

Са Тачијем и Вучићем ће се као претходних пута састати висока представница за спољну политику и безбедност Федерика Могерини, када ће бити настављен дијалог о нормализацији односа, потврђено је из Брисела.

Како је саопштено из Брисела, "висока представница ће наставити разговоре са двојицом председника о споразуму о свеобухватној нормализацији односа, уз разматрање постизања конкретног напретка, а с обзиром на приоритет који имају дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ и европска перспектива региона".

Како се у јавности већ неко време говори, а потврђују и званичници са обе стране, на септембар се гледа као на месец у коме се улази у завршну фазу дијалога Београда и Приштине, када би можда могле да буду познате и конкретније ствари у вези са решењем "кососвког чвора".

Ова рунда разговора између Вучића и Тачија догодиће се само дан пре него што је српски председник планирао да отпутује у јужну српску покрајину. Наиме, он ће на Косово отићи већ 8. септебра, али ће тамо бити и дан касније, када ће, како је сам рекао, можда одржати и најважнији политички говор.

Претходна рунда високог политичког дијалога Вучића и Тачија одржана је у Бриселу 18. јула. Тада је договорено да се интензивира рад на покушају проналажења компромисног решења, као и да се сачува мир и стабилност у односима Београда и Приштине.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

децко

25.08.2018 12:40

Трла баба лан... Федерика, хоцу и ја с тобом састанак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

25.08.2018 13:37

Овај Вуциц је негдје нагазио..не зна гдје удара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Државник

25.08.2018 15:08

Само напријед, заврши то како најбоље знаш и окрените се раду. Каква ‘колијевка’ какви бакрачи, не живимо у прошлости. Буди државник, свак ко хоће на државни буџет може бити политичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свеобухватна нормализација односа

25.08.2018 16:19

Је тако релативна изјава, да дјелује чак демагошки. Дужност власти из Србије је обавеза према српском народу да их заштите у егзистенцијалном и територијалном смислу, да буду "своји" у подручјима гдје су већина... Ови састанци немају смисла, ско немају конкретне закључке који су напредак у односу на претходно. Сликање, руковање и осмјеси су за режимске новине и политичку демагогију...

ОДГОВОРИТЕ