БЛ: Бајерн кренуо мршавом побједом!

Бајерн уз доста муке до победе на отварању сезоне.  Фудбалери Бајерна из Минхена победили су пред домаћом публиком Хофенхајм са 3:1, у првом мечу нове сезоне Бундеслиге.  Бајерн на "рипиту" - Ковач до побједе на дебију.  Успјешан деби Нике Ковача пред домаћим навијачима, али није било без проблема.  Левандовски из „поправног“ пенала срушио одлични Хофенхајм.  Доста контроверзних одлука арбитра Бастијана Данкерта у финишу утакмице - 3:1.

Фудбал 24.08.2018 | 23:37
БЛ: Бајерн кренуо мршавом побједом!
Изабраници Ника Ковача стартовали су тријумфом у новој такмичарској години и на прави начин започели одбрану титуле.

Очекивано или не, Хофенхајм био је тврд орах за фаворизоване "Баварце" који су тек у завршници меча дошли до победе.

После првих 45 минута на семафору било је 1:0, пошто је Томас Милер у 23. минуту донео предност клубу из Минхена. На старту другог периода игре гостујући играчи успели су да дођу до изједначења преко Мађара Адама Салаја.

Дуго је Хофенхајм одолевао нападима, међутим Левандовски из пенала у 82. минуту постиже погодак и тако доноси мир екипи у последњих 10 минута утакмице. Коначан резултат поставио је у 90. минуту Арјен Робен.

Минхенски клуб у наредном колу гостује Штутгарту, док Хофенхајм чека Фрајбург.

Бајерн је освојио три бода у стартном дербију Бундеслиге против Хофенхајма, али нимало није блистао. Одличну екипу Јулијана Нагелсмана срушио је Роберт Левандовски из поновљеног једанаестерца у 82. минуту, док је коначан резултат утакмице у надодкнади времена поставио одлични Аријен Робен - 3:1 (1:0).

Домаћина је у првом полувремену погурао Томас Милер, голом у 23. минуту након асистенције Џошуеа Кимиха. Сјајном нападачу Бајерна овај меч би могао да представља нову прекретницу у каријери, с обзиром да иза себе има две разочаравајуће сезоне, а ову је започео голом и асистенцијом, а један погодак му је и поништен након консултације са ВАР системом.

Хофенхајм није дозволио да га тај погодак сломи на препуној Алијанц Арени. Гости су успели да успоставе равнотежу на терену, одлично су ушли у друго полувреме и изједначили преко Адама Салаја.

Баварци су силно притискали противника до краја утакмице, деловало је да неће успети да освоји сва три бода, али ипак јесте, мада су сам финиш меча обележиле контроверзне одлуке судије Бастијана Данкерта. Млади арбитар је увукао меч досуђивањен крајње дискутабилног једанаестерца због фаула Нортвајта над Риберијем у 79. минуту.

Бауман је успео да одбрани први ударац Левандовског, после чега је мрежу гостију из одбитка погодио резервиста Робен. Данкерт је након гледања видео снимка одлучио да понови пенал, после чега је Пољак коначно затресао противничку мрежу.

Робен је на терен ушао у финишу првог полувремена уместо повређеног Комана и у завршници меча донео много енергије домаћину. Све то је коначно крунисао поготком у надокнади времена.

Бундеслигу традиционално отвара шампион код куће, а ту част је већ шести пут у низу имала "Алијанц арена" и минхенски Бајерн.

Баварци су у протеклих пет година сваки пут славили побједу у првом колу и вечерас није било другачије, али теже него очекивано.

БАЈЕРН - ХОФЕНХАЈМ 3:1 (1:0)

Гигант из Минхена није много трговао овог љета. Тим је као слободан играч појачао млади Леон Горецка, док су се са позајмице вратили Ренато Санчез и Серж Гнабри. Једини значајан одлазак је онај Артура Видала у Барселону. Да ствари за бундеслигаше буду још горе побринуо се Мануел Нојер који се након осам мјесеци одсуства вратио на гол Бајерна па је ионако најбоља одбрана у лиги постала још боља.

Када се на папир ставе ростери екипа у Бундеслиги најтрофејнији клуб у Њемачкој нема праву конкуренцију ни ове сезоне па је "рипит" и седма везана титула и више него реална, али наду остатку лиге нико не може одузети.

Хофенхајм ће ове сезоне по први пут у својој историји играти у групној фази Лиге шампиона па се клуб из Синдсхајма "испрсио" и до сада у текућем прелазном року потрошио нешто више од 28 милиона евра на пет нових играча - Касима Адамса, Леонарда Битенкура, Ишака Белфодила, Винћенца Грифа и Џошуу Барнета.

Ипак, велики проблем ће представљати одлазак одличног нападача Марка Ута у Шалке. Хофенхајм ће још већи потрес доживјети на крају ове сезоне када ће Јулијан Нагелсман постати нови тренер РБ Лајпцига.

Бајерн у поход на трећу звјездицу изнад грба креће са новим тренером Ником Ковачем који судећи по мечу у Суперкупу против Ајнтрахта и овом вечерас неће правити неке суштинске промјене у игри свог тима.

Баварци су од старта преузели иницијативу и након неколико полуприлика већ у 23. минуту дошли до вођства голом Томаса Милера који је био највиши у шеснаестерцу након корнера Џошуе Кимиха. Наставак првог дијела је обиљежила доста груба игра гостију, а најгоре је прошао Кингзли Коман који је након старта Нике Шулца морао да уступи своје мјесто у тиму Арјену Робену.

Доста доминанта представа у првом дијелу је "успавала" домаће фудбалере које је казнио Адам Сзалаи у 58. Мађар је дошао до лопте на ивици шеснаестерца одличним дриблингом избацио Џерома Боатенга и приземним ударцем погодио за 1:1 и велико славље око 300 гостујућих навијача које је до тада "прогутала" "Алијанц арена".

Гости су након гола добили крила и у периоду до 75. минута преузели иницијативу али је сваки њихов покушај завршавао у сигурним рукама Мануела Нојера. Упркос томе што су се ослободили притиска играчи Бајерна нису долазили у чисте шансе, али велике екипе краси то што знају искористити сваку грешку противника, а велику ја направио Хавард Нортвајт.

Штопер гостију је прерано кренуо у клизећи старт, искусни Франк Рибери га је сачекао, пребацио лопту преко њега и након пао након контакта у шеснаестерцу што је судији било довољно да покаже на бијелу тачку.

Оливер Бауман је одбранио ударац Роберта Левандовског, али је на одбијанац натрчао Арјен Робен и затресао мрежу али је судија на интервенцију ВАР поништио гол пошто је Холанђанин прерано утрчао у казнени простор па је Лева из другог покушаја био немилосрдан - 2:1.

Баварци су се убрзо након тога поново радовали, али је славље поново прекинуо ВАР јер је лопта на путу према голу погодила Томаса Милера у руку.

Ипак, до краја меча на "Алијанц арени" се славио трећи гол Бајерна који је постигнут након сјајне акције из троугла.

Џошуа Кимих је из аута пронашао Томаса Милера који је лопту прослиједио до Робена, а овај иза леђа Оливера Баумана за коначних 3:1.

БЛ, прво коло:

Бајерн – Хофенхајм 3:1 (1:0)
Милер 32, Левандовски 82, Робен 90 - Салај 57

субота:
15.30 Дизелдорф – Аугсбург
15.30 Фрајбург – Ајнтрахт
15.30 Херта – Нирнберг
15.30 Вердер – Хановер
15.30 Волфсбург – Шалке
18.30 Менхенгладбах – Леверкузен

недеља:
15.30 Мајнц – Штутгарт
18.00 Дортмунд – Лајпциг

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар