Серена, неће моћи више тако!

Ролан Гарос неће дозволити Серени да се облачи како жели! Америчкој тенисерки Серени Вилијамс више неће бити дозвољено да се такмичи на Ролан Гаросу обучена у уски црни комбинезон.

Тенис 27.08.2018 | 13:30
Серена, неће моћи више тако!
Тај турнир, други Гренд слем сезоне, ће увести правила облачења за такмичаре, нешто што већ практикује Вимблдон.

Председник Тениског савеза Француске Бернар Гидисели рекао је да ће турнир морати да регулише облачења тенисера и тенисерки.

"Мислим да понекад одемо предалеко", навео је Гидисељ. У интервјуу за 500. број Тениског магазина. Он је истакао одећу троструке победнице Ролан Гароса Серене Вилијамс коју је носила ове године на турниру.

Она је играла у посебно дизајнираном уском црном комбинезону, инспирисаном костимом жене-мачке. Американка је тада рекла да се у томе осећа као супер херој.

"То више неће бити дозвољено. Сви морају да поштују тенис и место на коме играју", рекао је Гидисели.

Он је, ипак, навео, да правила Ролан Гароса неће бити строга као на Вимблдону, на коме учесници морају да играју у белој опреми, али да ће "увести одређена ограничења".

Многи тенисери и тенисерке имају дизајнирану опрему за 2019. годину, али је Гидисели рекао да ће Тениски савез Француске тражити од произвођача спортске опреме да је унапред погледа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар