Кад ће прорадити Фулам?!

Славиша Јокановић објашњава стил игре, процес и како то иде. . .  Српски стручњак уочи меча са Барнлијем о актуелном моменту, лошем старту, начину игре, Митровићу и свом уговору.

Фудбал 25.08.2018 | 15:15
Кад ће прорадити Фулам?!
Фулам је забележио два пораза на отварању Премијер лиге и велика средства уложена у појачања нису дала резултат на почетку. Ипак, гомила новајлија које су дошле пред старт Премијер лиге тек треба да се уклопе и зато Славиша Јокановић не паничи због пораза од Паласа и Тотенхема.

Да ли се коцкице полако слажу?

„Богатији смо за неколико тренинга, почели су да раде и играчи попут Мосона и задовољан сам напретком који остварујемо.Идемо корак по корак и постепено градимо самопоуздање и упознајемо се. На крају, то је једини пут који треба да пратимо. Већ данас смо бољи него јуче... Знам да немамо много времена, у јаком смо такмичењу, али морамо да будемо мирни, стрпљиви и да радимо посао“, рекао јеЈокановић на конференцији за медије.

Да ли екипи недостаје самопуздања?

„Не. Мислим да то није у питању. Познајемо се све боље и све више се адаптирамо на стил игре. Није лако све то искомбиновати после само неколико заједничких тренинга, али надамо се да смо напредовали и да ћемо то показати у недељу“.

Да ли вам је потребно нешто што ће вас опустити?

„На неки начин, да. Први циљ је да се такмичимо, а тек на крају долази победа. Иако нисмо остварили добре резултате у прва два кола, морамо да будемо мирни, да радимо и да кроз рад дођемо до мирноће. Из тога ће доћи и победе“.  

Направили сте три промене у саставу у прва два кола. Да ли је то нешто на шта играчи морају да се навикну?

„Нисам тип тренера који воли да ротира. Само покушавам да нађем најбоље решење. Екипа није уморна да бих је намерно ротирао. Већ данас знам о екипи више него јуче. Корак по корак и ситуација ће бити јаснија. Довели смо 12 играча и знамо да ће нас то ојачати. Али то је процес који траје“.

Да ли би победа против Барнлија представљала олакшање?

„Морамо да се пребацимо на премијерлигашки ниво. Урадили смо неке велике ставри, али сада морамо да се надоградимо и унапредимо за виши ниво. Морамо да покажемо више одговорности за овај ниво такмичења“.

Да ли би могли да искористите умор Барнлија због Лиге Европе?

„Последње две и по године играмо у ритму субота – уторак, тако да ни они немају разлога да се жале. Постигли су огроман успех прошле године и пласманом у Европу урадили много за клупски пројекат и навијаче. Већ годинама раде сјајне ствари и сада уживају у ситуацији да играју два пута недељно. Покушаћемо да извучемо неке бенефите из тога, али знате какав је Барнли... Никад нису уморни. Они су као Луда дружина“.

Да ли су они пример којим и Фулам треба да се води?

„Све је могуће. Потребно нам је неколико година да их достигнемо. Не желим да предвиђам будућност, битна нам је садашњост и да полако почнемо да бележимо позитивне резултате“.  

Биће то судар различитих стилова фудбала.  

„Наша филизофија је увек иста – победити утакмицу. Ми ћемо пробати нашим стилом, они ће њиховим. Посед лопте не доноси бодове. Морамо још више да притиснемо противника на његовој половини и да у тој мисији будемо немилосрдни. Ако се не будемо добро кретали без лопте, Барнлијевим дефанзивцима ће бити лако. Морамо да будемо храбрији и да нанесемо штету противнику“.

Да ли ће Фуламу због начина игре бити потребно више времена да се навикне на Премијер лигу?

„Ми не играмо компликован фудбал, што сам поновио више пута. Најбоље смо играли против Тотенхема када смо имали доминацију у поседу лопте, а тада смо примили гол. Моја филозофија је да је лакше играти фудбал са лоптом него без ње. Потребно нам је да се неки играчи навикну једни на друге и начин игре. Мени је потребно време, екипи је потребно време. Ово није кукњава већ аргументовани коментари. Спорт је за интелигентне људе и морамо да знамо зашто смо одабрали да играмо ову врсту фудбала. Прошле сезоне нам је било лакше, сада имамо другачије противнике и морамо да мало модификујемо неке тактичке детаље“.

Колико је битно што је Александар Митровић постигао гол у прошлом колу?

„Он је већ играо Премијер лигу и са 20 година постигао осам голова у овом такмичењу. Један је од играча са највише премијерлигашког искуства у мом тиму. Код њега не видим никакву нервозу и знам да је увек спреман да се бори до максимума. Свакако је лакше када се постигне гол, а верујем да ће га овај гол погурати да тренира још јаче. Сигуран сам да је он онај тип играча који ће увек пре изабрати да не постигне гол, а да екипа победи него обрнуто. Од велике је важности за тим у свим фазама игре, много нам помаже и у дефанзиви код прекида“.

Прича се да сте одбили нови уговор?

„Све је у рукама мог агента и клуба. Када буде било неких вести, поделићу их са вама. У овом тренутку сам фокусиран само на посао, Премијер лигу и такмичење“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар