ДНС очекује кључне функције

Предсједник Демократског народног савеза /ДНС/ Марко Павић изјавио је да послије избора очекује да ДНС да предсједника Владе Републике Српске и, евентуално, предсједавајућег Савјета министара.

Република Српска 24.08.2018 | 22:04
ДНС очекује кључне функције
Павић сматра да ће циљ, да у бијељинској регији ова странка освоји два посланичка мјеста, бити лако остварив, што ће бити и најбољи резултат ДНС-а на парламентарним изборима у Бијељини.

"Очекујем да ће то уједно бити и најбољи резултат у Републици Српској. Наш циљ је бројчано исказан у 107.000 гласача и 15 посланика, те два посланика у парламенту БиХ. Мислим да је то са овом енергијом коју сада имамо и оствариво", рекао је Павић у Бијељини, гдје присуствује свечаном уручењу 400 чланских књижица новим члановима ДНС-а.

Он је навео да је овај циљ лако остварив јер грађани ДНС препознају као странку која има умјерену реторику, која се културно понаша према свима, али и странку која има своје ставове од којих ријетко одустаје.

"Послије избора очекујем да ДНС да предсједника Владе, евентуално, предсједавајућег Савјета министара на нивоу БиХ, што је дио нашег коалиционог споразума", рекао је Павић новинарима.

Према његовим ријечима, ДНС ће тада показати како ради да грађани боље живе у Републици Српској.

"Оно што ме радује, што треба да радује и све у ДНС-у и све грађане Српске, јесте да све више осјећамо подршку из Србије јер је она препознала нашу политику и кроз наш Споразум о паралелним специјалним везама, али исто и како дјелујемо у Републици Српској, како доприносимо реализацији Дејтонског споразума и очувању Републике Српске", додао је Павић.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Бијељина Милан Дакић рекао је да бијељински одбор свакодневно има све већи број младих људи који се учлањују у странку.

"Они заједно са нама желе да побољшају живот у граду, Бијељини и околини, Семберији и Мајевици", рекао је Дакић.

Он је додао да је поносан на 400 нових чланова омладинаца, као и на свих 2.700 колико броји Градски одбор у Бијељини.

"Увјерен сам да ћемо успјети да освојимо два посланичка мјеста са наше изборне јединице", истакао је Дакић.

(Агенције)