Ђоковић: Од Федерера и Надала сам научио двије лекције

Новак Ђоковић рекао је у Њујорку да је научио две лекције од Роџера Федерера и Рафаела Надала које су му помогле да продужи своју каријеру.

Тенис 27.08.2018 | 22:45
Ђоковић: Од Федерера и Надала сам научио двије лекције
Ђоковић се после 18-месечног мучења са повредом и формом вратио и у последњих неколико месеци освојио Вимблдон и Мастерс у Синсинатију.

Србин је захвалан Федереру што је научио како да контролише распоред турнира, а Надалу на конкурентности и радној етици.

"Федерер је увек на сјајан начин контролисао свој распоред. Много сам научио од њега у том погледу, како да бирам одређене турнире у право време како бих играо најбоље када је најпотребније, на најважнијим догађајима", рекао је Ђоковић.

У последњих неколико година Федерер је често прескакао турнире на шљаци како би био физички спреман за друге, па и у 37. години осваја Гренд слемове. Потпуна супротност је Рафаел Надал који је изјавио да не може да замисли да прескаче турнире.

"Надалова посвећеност тренингу и рад током слободних дана, његов дух који никад не умире су нешто што је изузетно важно", истакао је Ђоковић.

Ђоковић је последњих месеци направио бројне промене како би се прилагодио својој игри у животу. Прво је променио рекет, па оперисао лакат, па променио начин сервирања, па променио тренерски тим, фокусирао се на медитацију како би био мирнији на терену и све то је донело резултате.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар