Клоп брани Езила...

Они који немају појма су најгласнији! Менаџер Ливерпула Јирген Клоп рекао је да су критике на рачун Месута Езила из репрезентације Немачке бесмислене.

Фудбал 25.08.2018 | 22:00
Клоп брани Езила...
Езил се у јулу повукао из репрезентације Немачке због расизма и дискриминације, после оштрих критика са којима се суочио када се у сред кампање у мају, сликао са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Фудбалер Арсенала је тада рекао да га сви сматрају Немцем када репрезентација побеђује, али да га називају имигрантом чим екипа изгуби.

Езил је био један од најслабијих играча Немачке на Светском првенству у Русији, на коме је екипа бранила титулу, а завршила је такмичење у групној фази.

Клоп је сугерисао да је Езил био жртва политички мотивисаних дела и да су критике и љутња навијача и дела медија "класичан пример апсолутне дезинформације и потпуне бесмислице".

"У политици се мале ствари увек увеличају, а велике ствари се гурну у страну. Паметни људи углавном покушавају да се уздрже, пошто није лако рећи праву ствар. Ту мислим и на себе. Они који немају појма, они су најгласнији", рекао је Клоп за немачку телевизију Спорт 1.

Осим Езила, са турским председником сликао се и фудбалер Манчестер ситија Илкај Гиндоан, а обојици су навијачи звиждали на припремним утакмицама уочи Мундијала. Клоп је рекао да ни у једном тренутку није сумњао у двојцу фудбалера, својих сународника.

"Нисам сумњао у њихову лојалност нашој земљи. Разлика је у томе што они имју још једну ствар у свом наслеђу, а то је лепо", рекао је Клоп, који је својевремено тренирао Гиндоана у Борусији из Дортмунда.

"Културна разноликост, сви смо мислили да је то кул када је Немачка била домаћин Светског првенства 2006. године... Сада су двојицу играча завели политички паметни људи да се сликају, а после тога они су имали мало прилика да кажу оно што желе. Због тога мислим да је цела дискусија лицемерна. Догодиле су се лоше ствари пошто људи нису информисани на прави начин. Ни медији не би требало да од оваквих ствари праве нешто. Само се треба охладити и видети ко стоји иза свега".

Председник Бајерна из Минхена Ули Хенес недавно је рекао да Езил није требало да буде у репрезентацији на Светском првенству због слабих партија у Арсеналу.

"То би нас поштедело целе представе", рекао је Хенес.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар