Пожар букти у близини Берлина

Шумски пожар који је избио југозападно од Берлина и због којега су евакуисана три села, проширио се на површину од око два квадратна километра.

Свијет 24.08.2018 | 13:36
Пожар букти у близини Берлина
Више од 500 људи је евакуисано из регион Тројенбрицен, педесетак километара од Берлина.

Дојче веле пише да је ризик већи јер су пожари у близини места где се налази доста неексплодираних бомби из Другог светског рата. 

"Муниција је веома опасна јер не смемо да газимо по терену, стога не можемо ни да приђемо пожару како бисмо га угасили", рекао је гувернер Бранденбурга Дитмар Воидке, преноси АП. 

Како наводи АП, неколико детонација се већ чуло из шуме и ватрогасцима још није дозвољен приступ подручју. Напори гашења пожара тренутно се своде на гашење из ваздуха хеликоптерима и воденим топовима.

Он наводи да су пожари и даље велика претња, али да ће бити учињено све што је могуће како би се људи заштитили.

Пожари су избили у четвртак поподне и ускоро су постали претња за три села у држави Бранденбург код Берлина, преноси Дојче веле и наводи да је евакуисано око 540 становника Фронсдорфа, Клаусдорфа и Тифенбрунена.

Више од 300 ватрогасаца је укључено у гашење пожара, а евакуисани становници су ноћ провели код рођака или у градској скупштини града Тројенбрицена.

Од јутрос је затворено и неколико путева, пожари нису угрозили авионски саобраћај у Берлину, а густ дим може да се види и са 10 километара.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар