Мектић: Немам увид у акте ОБА-е

- Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је за Срну да нема увид у акте Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/, те да "она по закону може да прогласи неку особу да је пријетња по национални интерес и безбједност државе".

Босна и Херцеговина 24.08.2018 | 11:22
Мектић: Немам увид у акте ОБА-е
"Морате питати њих због чега је руском писцу Захару Прилепину забрањен улазак у БиХ. Нисам ни ја знао. Откуд знам кога они држе на листи. Никаквих више инфомација немам, јуче нисам био у Сарајеву, као ни данас, нисам у току. Не могу да кажем ништа, могу да претпостављам неке ствари, али одакле ми потреба да то радим", рекао је Мектић.

Он је потврдио да постоји евиденција, Регистар одређених странаца и ту има можда 1.000 до 2.000 странаца, који су протјерани и забрањен им је улазак на годину, двије, три у БиХ.

"Те особе се налазе на евиденцији, у бази тог регистра да им је забрањен улазак. Нема никакве црне листе, то је регистар особа којима је забрањен улазак у БиХ. Нисмо ми САД да правимо црну листу. Коме ми можемо правити листу, овакви јадни и биједни", каже министар безбједности у Савјету министара.

Он је навео да уколико руски писац Захар Прилепин уложи жалбу на ову наредбу ОБА, на шта, како каже, има право, Министарство безбједности ће морати да реагује, јер то не може да игнорише.

Руском писцу Захару Прилепину јуче је забрањен улазак у БиХ због наводних безбједносних разлога. Ову наредбу донијела је ОБА 26. марта ове године.

(Срна)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Владимир

24.08.2018 09:25

Овај има само увид у Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2018 10:05

Мислим да овај писац уопсте није пријетња за безбједност,али Додик и Снсд су дефинитивно велика пријетња ко то до сада није увидио има добрих проблема са мозгом.

Name

Мк

24.08.2018 10:41

НАЈВЕЧА ПРИЈЕТЊА СРПСКОГ НАРОДА ЈЕ УПРАВО ДОДИК И БАГРА КОЈИ СУ ДОВЕЛИ ОВАЈ НАРОД ДО САМОУБИСТВА Р.СРПСКЕ .СРБИ ЋЕ СЕ ЗБОГ ДОДИКА ИСЕЛИТИ ИЗ ВЛАСТИТЕ ДРЖАВЕ ИЛИ ЧЕ ПОМРИЈЕТИ ОД ГЛАДИ .ТУ БИ ЧАК И СТРАЗБУР ТРЕБАО ДА РЕАГУЈЕ ЈЕР ЈЕ СРБИМА УГРОЖЕНО ОСНОВНО ПРАВО НА ДОСТОЈАНСТВЕН ЖИВОТ И РАД.

Name

Арапи

24.08.2018 11:48

Е Фала Богу да ти ни једног арапа не смијес зауставити јер су под патронатом. Да Бин Ладен наидје ти би рекао Е дје си родјаце нек си нам и ти доса.Јос само да нам велис е ја сам дрзава. БиХ. Ја цу то да укрутим. Ко оно сто се укруцује.

Name

Тханкс фор тхе инфо

24.08.2018 09:29

Е моја циркуска лудо, из дана у дан доказујеш своју неспособност....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јели ово могуце

24.08.2018 09:30

Замислите он лицно потписао да списак непозељних из Русије. Какве је све скандалозне потезе правио овај цовјек, мислим да и муслимани у Сарајеву измедју себе коментарису да је претјерао. Али само нека тако настави и нека га бране ови његови из СДС-а таман це сви заједно јос горе пропасти на изборима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2018 10:06

Да, јесте могуће! Шта видиш спорно? Свима који учествују у којекаквим сукобима у конфликтним подручјима треба забранити улазак, без обзира које вјере и нације били! Улазак му забрањен још у марту и чекало се до сада да се "дигне" фрка!? Па он је писац, није неписмен. Зашто не користи законске, правне путеве да ово оспори?

Name

Не лази

24.08.2018 10:14

Цуј нема увид у акте, а надзор над радом Агенције врси Министарство безбиједности. Исто као када је гласао на Савјету министара да је негирање геноцида кривицно дјело, па поцео и он и Саровиц да се ваде како су условно гласали. Цуј условно гласање, које уопсте по пословику не постоји, па у то неби повјеровала ни моја покојна баба.

Name

Јован

24.08.2018 10:20

Када си неспособан. Бар имаш увид у акте СИПЕ, али као што сви примјете, они и не раде ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буцо

24.08.2018 10:35

Јоване потпуно си у праву, СИПА ниста неради, слузбеници СИПЕ се само излезавају и испијају кафе у подруму гдје је Бифе. А и када несто "ко фол" раде то је наопако да те Бог сацува. Незнам ко их плаца за тај нерад. Срамота и брука за тај ниво.

Name

Новица

25.08.2018 19:58

Ти нерадници у СИПИ прије и напредују јер је тако систем успостављен. Није битан рад већ препорука страначка или утицајних пријатеља. Појединци су унапређени у чин самосталног инспектора на начин да су им тестови унапријед дати од садашњег замјеника Кнежевића ХДЗ кадра у којег Перица Станић има велико повјерење. Углавном су то били СНСД кадрови а касније и СДС прелетачи.Били су предмет истраге и тужилац Јањић је дао препоруку да се проведе поступак одузимања чинова али то директор Станић никада није наложио већ је преузео наведену праксу унапређења на мало суптилнији начин коју проводе пробрани чланови комисија. Све у свему ова агенција која је требала бити примјер другима је сведена на дно у погледу кадровске политике у смислу да су руковедећи кадрови испливали дифовци, рударски инжињери, пољопривредни инжињери, војна лица артиљерци и људи са купљеним дипломама менаџера. Нажалост директор Станић је потпуно незаинтересован да било шта мијења али за то је сада више и касно јер му је мандат већ при крају. Из којих разлога то није хтио једино он зна. Е па сад шта ти које су постављени могу урадити и колико види се.

Name

Дарко

25.08.2018 20:05

Врхунац је сада Перица Станић поставио свога возача за потпарола. Ја смијурије људи. Овој агенцији није равна ни станица у калиновику.

Name

информисани

24.08.2018 11:39

Мекетићу, буди информисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

24.08.2018 15:04

Колико ова земља не функционисе то није нормално. Кад је било какав проблем одмах се не зна ко је надлезан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2018 09:52

Бањалуцанине из СДС, боље ти је дизи странку у БЛ, лобирај цланове, ради несто корисно....Ви у БЛ врло мало радите за странку...а пуно тразите од странке, имате лосе кадрове у странци...

Name

СНСД-овац

28.08.2018 09:12

Црни Мектићу па да ли ти знаш ишта друго осим за наводни Додиков криминал ???? Има ли криминалаца и у другим народима у БиХ???

ОДГОВОРИТЕ