Нема притвора за Хасана Ружнића

Суд БиХ данас је донио рјешење којим се одбија приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора осумњиченом Хасану Ружнићу, који је у оквиру предмета "Атиф Дудаковић и други" осумњичен за злочине против човјечности над жртвама српске националности у акцији "Сана 95" током 1995. године.

Босна и Херцеговина 23.08.2018 | 16:25
Нема притвора за Хасана Ружнића
Осумњиченом се изричу мјере забране напуштања боравишта и забрана путовања, обавеза јављања надлежном органу, односно Полицијској станици Бихаћ два пута седмично и забрана састајања с одређеним особама, тј. контактирање с бившим официрима и војницима који су на било који начин били укључени у војну операцију "Сана 95", укључујући и приближавање истима на удаљеност од 100 метара, саопштено је из Суда БиХ.

О извршењу изречених мјера бринуће се припадници надлежних полицијских станица, односно ПС Бихаћ, а осумњичени је упозорен да му може бити одређен притвор ако прекрши изречене обавезе. 

Ружнић је у сриједу предат Судској полицији БиХ на граници између БиХ и Хрватске, након чега је транспортован у Сарајево, гдје га је испитао поступајући тужилац. Осумњичени је на основу међународне потјернице, расписане на захтјев Тужилаштва БиХ, ухапшен на подручју Хрватске 29. јула.

Посебно одјељење за ратне злочине Тужилаштва БиХ води истрагу против Ружнића, који је осумњичен да је у својству припадника Војне полиције 5. корпуса Армије РБиХ починио злочин против човјечности над жртвама српске националности у Босанском Петровцу 15. септембра 1995. године. Ружнић је један од укупно 17 осумњичених у предмету "Атиф Дудаковић и други", а његовим изручењем су сви осумњичени доступни правосуђу БиХ.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар