СНСД ради у интересу ХДЗ-а

"СНСД већ годинама ради у интересу ХДЗ-а, а не могу да нађем примјер да је ХДЗ било када у послијератној историји било шта учинио у корист Републике Српске и српског народа", рекао је Бундало, на конференцији за новинаре у Бањалуци, наводећи да је у том смислу спорна, како каже, подршка СНСД-а могућем формирању трећег ентитета у БиХ.

Република Српска 22.08.2018 | 14:23
СНСД ради у интересу ХДЗ-а
Сваку причу о трећем, хрватском ентитету ПДП доживљава као наставак стратегије одузимања територије Републике Српске другим, не војним већ политичким средствима коју спроводи ХДЗ од рата наовамо.

Најбољи доказ за те тврдње представља „Операција Уна“, војна акција која је почела 18. септембра 1995. када су Хрватске снаге напале територију општина Нови Град, Козарска Дубица и Костајница.

Циљ акције је био заузимање Приједора и окупација цијеле територије источно од пута Градишка – Приједор и том приликом су страдала 104 припадника ВРС и МУП РС као и 54 лица, док је много више рањено. Приликом напада, хрватске снаге су починиле и масовне злочине код фабрике Кнежопољка, који су документовани и пред Хашким трибуналом. Тада је на свирепи начин убијено 44 цивила а рањено 38.

Српски народ у овом дијелу Републике Српске са посебним емоцијама доживљава ову тему сјећајући се страдања у Јасеновцу и предаје грађе која је доказ тих страдања.

Према његовом мишљењу, сасвим су недопустиве било какве промјене Дејтонског споразума и уставне конституције БиХ.

"ПДП позива све политичке субјекте на поштивање Дејтонског споразума, Устава Републике Српске, очување Српске и српског народа у њој", тврди Бундало.

Генерални секретар ПДП-а Перица Бундало позвао је све политичке субјекте у Републици Српској на толерантну кампању за предстојеће опште изборе у БиХ и на борбу идеја, пројеката и програма.

Бундало је истакао да сви морају имати заједнички циљ - да се грађанима у Српској обезбиједе посао, достојанство и правда.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бојта

22.08.2018 12:50

Шта овај пресуђени криминалац прича. Због њега је преко 2000 људи напустило Дубицу у задње три године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

22.08.2018 19:29

Треци ентитет знаци крај РС, а да би то било без маскирни униформи неце моци никако. Хрвати могу да сањају, а сто се тице реализације ни у сну.

Name

Панто

23.08.2018 04:55

Бундало је ратни прифитер и нема он шта да прича о одбрани Дубице

Name

Портир

22.08.2018 12:53

Која год странка изадје у јавност без обзира да ли су позиција или опозиција увијек један те исти ријецник.Напади на РС,одбрана РС,оцување Српске,оцување Српског народа.Докле висе демагогије.Цијели мандати пролазе на некаквој одбрани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Портир

22.08.2018 13:14

Науцили исте реценице и понављају као папагаји. Политицарима треба неколико година, да науце од просте ,простопросирену реценицу. Оно сто је код њих просирено је само пљацка. Нормалан цовјек када их посматра и слуса, сам себе пита, како је могуце да ми имамо тако глупе и бахате политицаре. Понекада се јави понеки, цовјек помисли, ех ево га - прави, али се убрзо показе да су скоро сви исти.

Name

модрицанин

22.08.2018 13:58

И у Модрици се подилази Хрватима који су се осилили па дизу споменике погинулим бојовницима са Павелицевим саховницама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хдз

22.08.2018 14:22

За Бају све!!

Name

ре ХДЗ

22.08.2018 21:57

За гласове спремни

Name

Кажу

22.08.2018 14:47

Кажу да се битка на Косову одиграла 1389 године и да је Перица Бундало предводио једну јединицу ПДП соколова!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предизборна кампања

22.08.2018 20:50

У предизборној кампањи ХДЗ-а и Човића, нема ни назнаке о том "трећем ентитету". Само се код нас барата с том причом, провоцирају се људи сити страдања и данашњих неправди, свих врста и облика... Сви нормални смо свјесни, да би се узео крвљу опечаћен, одваљеним екстремитетима и сиротом дјецом омеђен, дио територије РС-е. Овакве бљувотине и неодговорне изјаве, не требају медији преносити, нити им дати на значају, јер су намјерне, предизборне, у циљу сијања страха... Сити смо рата, који би био неминиван, погибија, бесперспективности, која је данас гора него икад, бесмисла оваквог живљења већине патриота. Са друге стране су баснословни богаташи, које нема смисла ни коментарисати...

ОДГОВОРИТЕ