Опасни вирус се проширио Европом

Вирус западног Нила шири се Европом и од почетка године обољела је 401 особа, док су 22 умрле, пише "Дејли мејл".

Регион 21.08.2018 | 18:25
Опасни вирус се проширио Европом
Најтеже погођене земље у Европи су Србија, гдје је регистровано 126 заражених, затим Италија са 123 случаја и Грчка 75. У Мађарској је забиљежено 39 случајева, а у Румунији 31.

Двије особе, старе 69 и 86 година, умрле су у италијанском региону Ферара почетком августа, након што су провеле у болници 10 дана, док је трећа особа преминула у јулу.

Код око 80 одсто људи који су заражени овим вирусом нема видљивих симптома, код других се могу јавити знаци слични као код грипа, а у неким случајевима долази до погоршања општег стања и смрти.

Свјетска здравствена организација упозорила је на ширење овог вируса, истичући да су инсекти почели да шире заразу почетком године, а висока температура и обилне кише потпомогли су размножавање комараца.

Грчке службе за јавно здравље саопштиле су да су три особе умрле у Атини од овог вируса, док је 60 људи заражено.

И у Есексу, у Великој Британији, појавили су се комарци који преносе вирус западног Нила.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИГРАНТИ

21.08.2018 17:34

Додјоше и донесоше разне болести ко што су радили Монголи и Османлије у стсро доба. Јадно је што још нису научили да Европа никад неће бити арапска, исламска и црначка. Европа припада само Германима, Словенима, Фино-Угарима, Грцима, Латинима и Келтима. Тесла, Ајнштајн, Њутн, Аристотел, Да Винчи, Бетовен, Монцарт, Цезар, Октавијан, Александар Велики, Наполеон, Хитлер и сви остали великани су били Европљани. Никад Саудијци, Турци, Руси, Кинези и Американци неће сломити Европу која је увијек била краљица континената па је ћак и у овом тренутку своје слабости када је непријстељима продају деомократско либералне марксистичке странке поштована и цењена. Ови комунисти и капиталисти који су заузели вкаде у европским државама неће дуго опстати а када они оду ватра европског национализма ће опет планути и вратити стари сјај научних, технолошких и културних иновација које ће уз нове војне стратешке геније вратити Европи њен стари сјај и славу. А ви противници нас Европљана којима смо криви због свих наших достигнућа пазите. Мислите Европу уништити тероризмом, исламом и мигрантима а заборавили сте како Европљани покоравају континенте, бришу цивилизације и покрећу свјетске ратове када се осјете угроженима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лацкy

22.08.2018 09:02

Браво!!