Седам година од смрти Ђуровића

Данас је тачно седам година од када је у саобраћајној несрећи на Раковачким барама погинуо Никола Ђуровић. Ненад Радинковић који се тренутно налази у Белгији у ектрадиицном притвору осуђен је 2012-е на четири године затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој је живот изгубио Никола Ђуровић.

Република Српска 21.08.2018 | 17:25
Седам година од смрти Ђуровића
Родитељи настрадалог Николе и данас тврде да је директни кривац за смрт њиховог сина бивши министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, иако је он то негирао и још један високи функционер РС и СНСД. Цијели случај је, према истим тврдњама, заташкан у самом врху МУП-а Републике Српске.

''Данас је равно 7 година како је погинуо мој син Никола у саобраћајној несрећи коју је скривио Станислав Чађо и највећи моћник Републике Српске у бахатој трци. Дао бих једну опаску на ријечи Милорада Додика када је рекао Давору Драгичевићу да упали славску свијећу јер има још једног сина и једну кћерку, а ја сам умјесто славске свијеће јутрос морао ићи да упалим свијећу Николи на гроб'', каже за БН телевизију Дарко Ђуровић, отац настрадалог Николе Ђуровића.

Како је БН ТВ већ извјештавала Ненад Радинковић жели да се врати у РС. Чека изручење БИХ и чак зна на који ће начин служити казну – пола у Сарајеву, пола у Бањалуци. То је све признао, твде наши извори у једном разговору у притвору у Белгији. Како уопште Радинковић зна као неко ко је осуђен на 4 године затвора како ће одслужити казну, није рекао.

Занимљиво је да је Жељка Цвијановић, предсједница Владе Републике Српске, непосредно након његовог хапшења, била у посјети Белгији 7 дана. Ненад Радинковић је узео румунског адвоката, и како сазнајемо, само чека изручење. Радинковић је, према нашим сазнањима, признао да аутомобил који је био смртоносан за покојног Ђуровића, уопште није био вјештачен као да ни његов ДНК није изузет, а самим тим комплетно вјештачење није валидно.

''Наше институције су корумпиране, од Тужилаштва, судства и уколико некоме од њих не проради савјест ја не знам шта ће да буде. Ја сам до сада износила све и свашта и постоје докази црно на бијело. Све зависи од власти и институција које су корумпиране и све је на њима'', каже мајка Николе Ђуровића, Александра Ђуровић.

У записнику са мјеста кобне несреће 2011. године наведено је да је пронађен траг црвене боје који асоцира на крв и који се налази на плавој тканини. Радинковић је био обучен у бијело, што значи да то није био он. Родитељи настралог Николе тврде и како се Ненад Радинковић на мјесту несреће појавио послије петнаестак минута и да није имао ни огреботине. Након пресуде 2012. године Ненад Радинковић је нестао из РС и БИХ. Наводно је  био ухапшен у априлу 2013. године у Француској због шверца оружјем и осуђен на 8 година затвора. 

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Свадба

21.08.2018 15:52

Па ко је тај дан носио плаву косуљу на свадби са које су исли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ди.

21.08.2018 16:23

Ајде друзе реци? Да и ми други знамо! Ко је био и ста је урадио?

Name

Ђоле

21.08.2018 16:08

Дајте молим вас објавите да управо сада тај семафор на којем је страдао Ђуровић не ради. И није проблем што не ради, угаси се семафор и ћао. Проблем је што се истовремено пали зелено за све учеснике, а у питању је брза цеста. Ту је тренутно хаотично стање. Фирма Видаковић која одржава семафоре не поправља семафор јер им је дизалица у квару. Неко ће настрадати, а по обичају нико неће одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петко

21.08.2018 16:22

И кога су хитно хеликоптером транспортовали у БГ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

22.08.2018 09:27

Ко је одобрио хеликоптер за Београд, ко је спашава један људски живот, а други угасио!

Name

Ускоро

21.08.2018 16:37

Страхота, ту нема ријечи утјехе нити вријеме може излијечити ране само казна за починиоце оваквих страдања!!! Ја се надам да ће то бити ускоро!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брука

21.08.2018 17:13

У каквој то ми држави живимо, брука, убију те и не одговарају, напротив сви на високим функцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

21.08.2018 17:44

ЗАНИМА МЕ КАКО СПАВАТЕ ПО НОЋИ ИЛИ СТЕ БЕЗ САВЈЕСТИ СТИДА СРАМА ЉУДСКОСТИ ЈЕСУ ПАРЕ УБИЛЕ СВЕ ЉУДСКО У ВАМА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2018 19:51

Јесу...а ми смо го.на, гласајући за такве дајемо им легимитет да владају и даље. Гласајуци за такве дајемо им "сертификат" да смо задовољни њиховим радом и даље наставе са таквом политиком! Једино рјесење је смјена бахате власти на октобарским изборима!

Name

Дарио

21.08.2018 18:25

Нек Милокрад расписе награду и нек пријави Цадју и нек узме паре њему увијек требају.

ОДГОВОРИТЕ