Будуће радње биће у тајности?

Руска паравојна група која је обучавала српску децу у војном кампу на Златибору навела да ће у будуће сличне активности наставити у тајности.

Србија 21.08.2018 | 09:16
Будуће радње биће у тајности?
Овог пута, како кажу, "непријатељу су одали све инфомације и намере", наведено је у саопштењу на званичном сајту компаније Е.Н.О.Т Корп. "Предвидљива по завршници, али нечоекивана по величини, била је наша прва мисија у братској Србији", стоји у тексту.

Руска група читав пројекат описала је као "војни патриотски логор", а његово затварање окарактерисала као апсурд. 

"Али, за сада, оставимо по страни аргументе о поравнању снага и политичким приоритетима земаља које су део орбите интереса руског света. Главни закључак првог званичног пута у Европу јесте: да би непријатељ могао почети да реагује, мора знати време, место и природу догађаја, а онда да покуша да не заврши превише брзо остављајући времена за таласање. У случају да следимо елементарна правила информационе безбедности и уколико искористимо елементе мимикрије, можемо да организујемо колико год желимо кампова било ког трајања", наводе они на свом сајту. 

Такође, Е.Н.О.Т Корп сличне акције ускоро најављује и у другим деловима света напомињући да се уз њихову помоћ земље могу ослободити "погубног утицаја западне псеудоцивлизације". 

"Сви ти закључи, сада потврдени не само на сопственом већ и на европском тлу, дају огроман простор за све наше присталице у другим земљама. У ствари, нећемо више довикивати непријатеља таквим отвореним информацијама о нашим плановима. Мало по мало. Заузврат, у низу европских земаља, у којима су постојали људи који су схватили погубни утицај западне псеудоцивилизације, желе да обнове традиционалне вредности. Наравно, уз нашу помоћ. Дакле, можемо рећи, неочекивано за себе, да постајемо међународни тим истомишљеника и већ размишљамо о започињању директног емитовања за публику енглеског говорног подручја. Уз божју вољу, урадићемо то ове године. Све за домовину, све за победу", наводи се у тексту. 

Децу из Србије и окружења која су претходних дана похађала "патриотско-омладински" камп на Златибору, измеду осталих тренирали су и припадници руске парамилитарне групе Е.Н.О.Т Корп, а ова контроверзна "мини-војска", била је један од организатора, сада већ расформираног, кампа. 

Како наводи Радио Слободна Европа, руска ултранационалистипчка група Е.Н.О.Т. Корп, читав овај пројекат је описала као "војни патриотски логор", а наводи и да је управо у њиховом кампу ове године, само у Русији, тридесетак тинејџера из Србије имало сличне вежбе, преноси "Блиц". 

Млади људи, међу којима и један број малолетника, учили су сналажење у пророди, ратне вештине, руковање импровизованим оружјем, и то све у војним униформама. "Блиц" наводи да је ова, како поједини медији пишу, приватна војна компанија настала за време сукоба у Украјини 2015. године. 

Валериј Самбаров, један од лидера Е.Н.О.Т. рекао је за РСЕ да његова организација жели да помогне да млади "постану прави људи и ратници како би бранили своју земљу". 

Према писању "Блица", она је само једна од многих које су под неформалним патронатом Кремља, а с обзиром на време када је настала, намеће се закључак да су њени чланови учествовали у сукобима у Домбасу и Доњецкој области, на страни Русије. 

Подршка терористима, али и директна умешаност у ратне активности је нешто што се везује за Е.Н.О.Т. Корп, али и да се све то одвија под плаштом хуманитарних мисија и грађанских активности. 

Писало се и о томе да група учествује и у аранжманима око продаје војне опреме, али и да снабдева милитанте оружјем. Обуке за те одреде одвијају се у камповима у којима, као и у Србији до пре неколико дана, учествују и јако млади људи и деца. 

Они иначе у Русији постоје од 2015. године, што се поклапа и са настанком Е.Н.О.Т Корпа, али и са позивом Кремља на повећање "патриотске младости", односно деце која расту као војници, напомиње "Блиц". 

Камп на Златибору у жижу јавности је дошао пре неколико дана када су се појавиле информације да су у њему деца и млади до 24 године учили сналажење у природи, оријентиринг, али и да рукују репликама оружја, експлотивним направама у виду петарди...

(Тањуг)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Цорлеоне

21.08.2018 07:27

Припремају Српску дјецу да гину за тајкуне и криминалце. Шта ће бити та дјеца када порасту. Убице и криминалци јер су их од малих ногу тако одагјали. Имаћемо нове Аркане и Легије. Па људи питам се дали смо ми као народ уопште нормални. Имали држава снагу да ово да забрани. Ово само ће нанијети штету Српском народу у будућности. Када ћемо се опаметити !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРАШНО

21.08.2018 07:59

ПА ЛУДАЦИ КОГА ТО ОБУЧАВАТЕ МЛАДУ ДЈЕЦУ, ГДЈЕ СУ РОДИТЕЉИ ЈЕСУ ЛИ ЖИВИ ПА ДОПУШТАЈУ НЕШТО ОВАКО ДА СЕ РАДИ СА ДЈЕЦОМ. ШТА ЈАДНА ДЈЕЦА ЗНАЈУ, ДА ЛИ ИМ,А ДИЈЕТЕ СЛУЧАЈНО ОД КОГ ГУЗОЊЕ ИЛИ СУ СКЛОЊЕНА КАО И УВИЈЕК. БРУКА И СРАМОТА.

Name

Вук

21.08.2018 08:02

Ова Србија је пала испод нуле, како другације протумацити ово сто саопстава ова паравојна организација из стране дрзаве једној сувереној дрзави.Ако Србија хоце да се издигне из блата мора реаговати конкретно на саопстење оваквих парамилиција или је нема.Цисто гурање прста у око, а дрзава не реагује.Сваста је овај Вуциц дозволио

Name

Ре

21.08.2018 08:24

Шта тебе брига,ти ниси Србин.

Name

зоки

21.08.2018 08:39

Боримо се за *равноправност* , па мора и да гарде нове обуцавамо..

Name

РЕ Цорлеоне

21.08.2018 08:43

Па ста треба да за 20 година Србин кад на њега запуца Сиптар казе " Ааа графике, јеботе". Ста се сви правите луди. Ово је Балкан. Овде ко није обуцен да се брани иде на клање. А не зависи од обуке у каквог це цовјека та дјеца израсти , него од родитеља и одгоја. По теби би сви ми који смо били у рату или у војсци требали бити Аркани и Легије. И треба дјецу обуцити да не заврсе као Давид.Морају да знају да се одбране сами кад онај ко треба да их брани то не цини.

Name

нн

21.08.2018 09:15

Ови што се слажу да је ово у реду питам да ли то значи да и други народи треба овако да се организују ?

Name

Цорлеоне РЕ

21.08.2018 09:24

Србија за своју одбрану од било какве агресије, па и те шиптарске (која се неће десит никад), треба да се брани не некаквим парамилицијама или паравојском него редовном Војском Србије. Те паравојне формације су само обука за криминалце и ништа више. Ако неко од Срба жели да му дијете буде војник нека га пошаље у редовну Војску Србије када се за то стекну услови. Колико треба бити само глуп и повјеровати да стварањем паравојних формација у Србији се држави Србији помаже. Такве паравојне формације су чисто зло, криминал и терет на леђима Србије. Поготову дјеца се не смију обучавати за војне сврхе док не напуне 18 година. Обучавати дјецу да буду војници је злочин. То ни према каквој конвенцији није дозвољено. Не призивајмо зло које нам се итекако може одбити о главу. Имамо довољно искуства са Арканом, Легијом, и сличном колакотром којих смо се једва отарасили. Србији не треба радикализација већ демократизација.

Name

Последица

21.08.2018 10:03

Све ово што пишу ови заговарачи одржавања кампова је последица укидања служења војног рока.Ово што је организовано на Златибору није за дјецу,за њих је дјетињство,а не војна обука.Дјецу треба увести у спорт да буду физички спремни и да се правилно развијају.Потребно поред часова физичког васпитања увести џудо или реални аикидо у школе као обевазан за дјецу,али без оцјењивања.Ти спортови односно вјештине у почетку уче дјецу падове што је јако битно како у животу,тако и преласку на спортове са лоптом фудбал,кошарка и рукомет јер веома много утичу на смањење повреда.Те вјештине су одбрамбене и обучавају како да се одбраните и нестварају насилнике.То је битно да се сузбију све врсте насиља од породице,улице и упућивање дјеце у сале дворане и терене је склањање са улице и од порока.Наш задатак да заштитимо дјецу од ове наше нарко мафије и направимо здраву,физички спремну омладину,окренемо их здравим активностима.Спортских узора у свим спортовима имају на претек,а и ми имамо шампиона Свијета у џудоу из Источног Сарајева,Тијану и Бранкицу најбоље одбојкашице Свијета и наша дјеца имају предиспозиције за спорт.Држава мора да финансира тренере и дозволи бесплатно коришћење сала и дворана које су у њеном власништву,а не да то плаћају родитељи што многу дјецу из тих разлога одваја од спорта и шаље на улицу у руке криминалаца.У Србији сада има добровољно служење војног рока и сви који желе војну обуку треба да се ту јаве,али само када постану пунољетни.

Name

Па

21.08.2018 07:42

Јашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратник

21.08.2018 21:21

луди што ће вам спорт рат је чудо само треба бити психички бити спреман за рат не постоји љепша и изазовнија активност одраслу особу оба пола између 22-45год кад као ја остарите ко ја ништа није забавно зато млади у рат гдје га год има.

Name

балканац

21.08.2018 07:43

Ето на сто смо спали да се дивимо другима, умјесто да себе цијенимо. Ко ето, руси браца, турци такодјер! Веци католици од папе. А народ ем изгину ем расељен ем отјеран ем и даље одлазе. А ми русима и инима своја блага дајемо. Е народе Балкана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најзад

21.08.2018 07:45

Ја бих радо послала моје синове да науче све горе набројане вјештине, а мислим да би и они уживали у томе. Подржавам у потпуности обуку српске дјеце и младих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омцо

21.08.2018 07:58

Али изгледа да их немас.

Name

Судија

21.08.2018 08:03

Ја бих радо да си јалова а таквим кликер мозгом. Ако ишта имамо вишка, то су манијаци, само нам фале нови. Да си ишла у школу, умјесто у шумарак поред, данас би се хвалила како синове шаљеш у Лондон на факултет. Не би зјале скупљала около, офарбана за 5 марака, са кинеским усмрдјелим пластичним гаћама од 50 фенинга на масној гузици!

Name

па паметно

21.08.2018 08:03

Нек их уце како да убијају па ако не буде рата увек могу у криминал. Овако или онако, али тај таленат неце пропасти.

Name

ВРС

21.08.2018 08:15

У том слуцају господјо, залазите се за повратак редовног слузења војног рока, гдје це васе а и друге синове обуцавати људи којима је то професија а не тамо неки ултранационслисти и сумњиви ликови па да вам синови слузе као потросна роба за тајкуне и криминалце како то неко написа у предходним коментарима.

Name

ре

21.08.2018 08:17

Ти подрзавас и некрофилију, тако да нико није изненадјен сто подрзавас да дјецу обуцавају да гину за кримосе, ратне профитере под заставом Српства кокоско.Неки су једноставно преглупи да инплементирају искуства која су дозивили у рату 90-тих.

Name

Мама 2

21.08.2018 08:22

Браво! И ја планирам идуце године послати сина.

Name

"Мајка"

21.08.2018 08:28

Ако то изјављујеш као мајка, јадна ти била, као и та твоја дјеца, па која то мајка не жели добро својој дјеци (ако си ти у опште и мајка) Срам те било.

Name

Логика...

21.08.2018 08:34

За " Најзад"....Пошаљи их што прије. До Горње Маоче. Шта чекаш. Жртвуј своје синове. Касније се хвали...

Name

Коо

21.08.2018 08:36

Кад напуне 18 година и заврсе средњу сколу, посаљи их у регуларну војску и нека науце све сто зеле. Само немој их заборавити питати да ли и они то зеле. Ова дјеца, а и твоја су зртве неписмених редитеља који мисле да им тиме несто добро цине. Уцеци их мрзњи према псеудонепријатељу и баратању орузјем одгајас цистог терорису, као и они на истоку којих се тако грозис. Па ти мени сада објасни разлику измедју тебе и талибана!

Name

Игор

21.08.2018 08:37

Тако и треба ! Само посаљи. И Миле је свог послао у Милано на презивљавање и дао му 3 милиона ето да се не дрогира. Док је оваквих мама бице и волова .

Name

ре Најзад

21.08.2018 09:12

Немаш ти ни "Д" од дјеце.

Name

Трули

21.08.2018 09:09

А, као ово нису терористицки кампови!? Овдје се само игра кликера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пунто

21.08.2018 10:37

У МОЈЕ ДОБА СВА ДЈЕЦА КОЈА НИСУ ИСЛА У СРЕДЊУ СКОЛУ И УЦИЛИ ОБРАНУ И ЗАСТИТУ.ИМАЛИ СУ ПРЕДВОЈНИЦКУ ОБУКУ.НЕВИДИМ У ЦЕМУ ЈЕ ПРОБЛЕМ ДА СЕ ДИЈЕЦА ОБУЦЕ НА ОВАКАВ НАЦИН.

Name

Бозе свашта

21.08.2018 10:27

Ја мислио да Срби не могу ниже пасти ? Зајебо сам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

21.08.2018 11:52

Дјецу треба учити да се бране да не би завршили као у Пребиливцима, Дракулићу, Доњој градини, Јасеновцу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

21.08.2018 12:31

је !!!

Name

Будала као и ти

21.08.2018 14:22

Болесно брате,болесно.Мислим да би више користили професори физике, математике,хемије него оно и дсз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

21.08.2018 15:07

Да је мени само знати ко су ти родитељи који своју дјецу ту саљу на те обуке. А колико се сјецам да је у једном ТВ Дуелу Мектиц тај проблем споменуо,када му је водитељка и Лукац нису оци ископали. А вјерујем да има дјеце и из РС. Мислим да смо дотакнули дно дефинитивно. Дјецу треба да уписујемо у успорт,глуму,музику плес а не да рукују орузјем. Срамота

Name

Дарко

21.08.2018 17:42

Кад су пријатељи нека дају атомску бомбу дзаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

21.08.2018 17:45

Идите у Русију обуцавајте своју дјецу . Нека васа дјеца гуну за васе интересе. Оставите насу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ