Аустријанци: Овако стојимо против српских тимова...

У девет досадашњих окршаја у двомечима резултат је 5:4 за тимове из Аустрије.

Фудбал 21.08.2018 | 00:00
Аустријанци: Овако стојимо против српских тимова...
Црвена звезда сутра од 21 час дочекује Ред Бул Салцбург у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона. Биће то велики меч, улог је пласман у групну фазу најелитнијег фудбалског такмичења у Европи.

Наравно, овај дуел дошао је као инспирација аустријским медијима да се позабаве односом у сударима њихових и српских тимова у двомечима у европским куповима. Тренутни резултат је 5:4 за Аустријанце.

Занимљиво, Србија је имала у једном тренутку имала вођство од 4:0. Први меч су играли Рапид и Црвена звезда још давне 1962. године, а црвено-бели су били бољи у том двомечу. Потом су добре резултате имали и Војводина против Адмире, Раднички против ЛАСК-а, а занимљиво 1976. године су играли и Аустрија Салцбург и Црвена звезда. Аустрија Салцбург је клуб претеча данашњем Салцбургу, а Звезда је била боља у том дуелу купа Уефа.

Ипак, од 1996. године ствари су се промениле.

ГАК је био бољи од Војводине, Рапид од Партизана, Аустрија Беч против Војводине, Рапид од Војводине и Гредиг од Чукаричком у сезони 2014/2015 када је био последњи судар аустријских и српских тимова.

Звезда ће имати шансу да изједначи на 5:5.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар