Милојевић: Салцбург је утицао на моје прве погледе!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић истакао је да, без обзира на важност меча, дуел са Салцбургом гледа као на сваки други.

Фудбал 20.08.2018 | 15:15
Милојевић: Салцбург је утицао на моје прве погледе!
Црвено-бели дочекују у уторак шампиона Аустрије (21х) у првом мечу плеј-офа квалификациај за пласман у групну фазу Лиге шампиона.

"Не знам колико бих могао да кажем о утакмици, битна је за нас, најбитније је да не бих причао о њој претерано, стварно је гледамо као било коју другу. Озбиљан противник који је утицао на моје прве погледе фудбалске. Док сам био у Чукаричком имали смо прилику да играмо против њихове филијале, видео сам њихову филозофију. Имају свој начин фудбала који играју и сви ови резултати су плод тог система. И они јуре тај улазак у групну фазу ЛШ где никад нису били, а ми нисмо играли у овом формату па и ми имамо велики мотив. Треба да уђемо о утакмицу као и сваку другу и тако ћемо се понашати. О Салцбург се зна доста тога, а ми ћемо дати све од себе да наметнемо свој стил игре", рекао је Милојевић.

Звезда ће на овом мечу бити без помоћи својих навијача, јер је "Рајко Митић" суспендован на два европска меча.

"Салцбург је нападачка екипа"

"Играћемо можда и први пут без помоћи публике али понашамо се као да су навијачи са нама и даћемо све од себе. Треба да се нађе неки други начин кажњавања, нисам за то да се фудбал игра пре празним трибинама. Ово је велики догађај за Србију и треба да презентује нашу земљу. Једва чекамо да људи буду са нама, сад да ли ће то умањити или неће умањити шансе... Понашаћемо да се концентришемо на оно што треба да играмо".

Милојевић није желео претерано да коментарише шта очекује од Салцбурга у уторак.

"Салцбург је нападачка и добро селектована екипа, хајде да видимо како ћемо се ми показати. Мислим да смо примили голове после грешака, али ово су добре екипе које не праштају ништа и јако су добре. Ако причамо о Трнави, имали смо пенал и два ударца на гол где су нам дали два гола. Треба смањити шансе противнику да постигне гол. Ми ћемо се трудити да будемо концентрисани 90 минута".

"Кафу се уклопио"

Док је Салцбург играо протеклог викенда и победио (2:0) у Бундслиги Аустрије, Звезда је била поштеђена наступа у Суперлиги Србије.

"Специфична ситуација, мислим да нам је одлагање утакмице у првенству овог пута ишло у прилог. Свака утакмица је посебна, надам се да ће бити добра, на крају крајева играју два првака. Против кога год да смо играли, сви су били прваци и то је велико поштовање и тако треба гледати".

У уторак би за црвено-беле могао да дебитује Бразилац Жонатан Кафу.

"Да ли ће Кафу бити стартер не знам, али мислим да се уклопио и онако негде што смо покушавали да доводимо поред неоспорног квалитета и његово понашање. Добар је момак, мотивисан и појачање је али видећемо да ли ће стартовати".

"Не смемо се задовољити Лигом Европе"

Без обзира на резултат у двомечу са Салцбургом, Звезда је већ обезбедила нову јесен у Европи.

"Мислим да човек не сме да се задовољава неким стварима, мораш да будеш амбициозан и кад немаш циљеве мораш да их тражиш. И кад смо почели да играмо, нисмо зацртали циљ јер стално тежимо већим и бољим. Мислим да је то погрешно, док год нам се пружа прилика даћемо све од себе да урадимо што је до нас. Увек ћете то чути од мене и уз Божју вољу и помоћ надамо се да ће све бити како треба", закључио је Милојевић.

Звезда и Салцбург у уторак од 21х на стадиону "Рајко Митић" у Београду играју први меч баража за Лигу шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар