Неки црно-бијели добро памте Бешикташ!

Неће одустати од Лиге Европе! Партизан у четвртак игра прву утакмицу плеј оф фазе Лиге Европе против турског великана Бешикташа, који му је остао дужан пре четири године.

Фудбал 20.08.2018 | 20:45
Неки црно-бијели добро памте Бешикташ!
Два тима су тада двомеч имала у групној фази Лиге Европе, а Бешикташ је славио са укупних 6:1.

Након 2:1 у Истанбулу, Партизан је доживео дебакл у Хумској – 0:4.

Из тога тима у саставу Партизана су још увек голман Филип Кљајић, бек Мирослав Вулићевић, те везисти Данило Пантић и Саша Илић.

"Слабо се сећам целе екипе", почиње своје сећање голман Филип Кљајић, "Памтим само да су им најбољи били Демба Ба и Гохан Торе. Голмана се искрено и не сећам, али оно што је кристално јасно да су били апсолутни фаворити у групи уз Тотенхем и да су играли заиста добро. Сада мислим да им је тим индивидуално бољи него што је тада био, а ако Негредо буде играо против нас сигурно су нам он и Кварежма највећа опасност".

Кљајић је оба меча преседео на клупи, Вулићевић није био у протоколу због повреде колена, док су Пантић и Илић наступили само у првом сусрету (Саша је заменио Данила).

"Искрено, не памтим ту утакмицу по добром, јер није завршена повољним резултатом по нас, али је то било свакако добро искуство. Имаћу прилику да им вратим. Прошле су четири године од тог сусрета и у том периоду сам био дете, физички инфериоран. Сада је друга прича, меч очекујем спремнији са више самопоуздања и вере. Бешикташ игра у најјачем саставу, иако круже приче да им Лига Европе није приоритет, мислим да неће одустати од ње. Сви су добри играчи, имају велики квалитет као екипа, али нису непобедиви", рекао је Пантић.

Пантић и Кљајић се слажу у једном.

"Надамо се да ће атмосфера бити позитивна и да ћемо сви заједно пробати да направимо велики успех, долази велика екипа. Очекујемо да ће то бити један леп фудбалски спектакл".

"Парни ваљак" дочекује "орлове" са Босфора одморан након одлагања утакмице 5. кола Суперлиге са Радом, која је требало да буде одиграна у недељу. Пре тога, од доласка Зорана Мирковића на место тренера забележене су три победе у низу (Нордсјеланд 1:2, Земун 0:1, Нордсјеланд 3:2), збијени су и редови у екипи, подигнуто самопоуздање и спуштена тензија у свлачионици, па ће бити занимљиво видети како ће се одвијати трећи и четврти окршај црно-белих...

Партизан и Бешикташ играју у четвртак од 20:30 у Хумској 1 први меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе. Реванш је седам дана касније у Истанбулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар