Британка добила батине у Сплиту

- Британска студенткиња Лора Денмар претучена је у Сплиту, јер је одбила да плати више новца него што је коштао смештај у ком је била. Случај потврдила полиција.

Свијет 20.08.2018 | 14:01
Британка добила батине у Сплиту
Лора и њен дечко цео случај пријавили су полицији, Амбасади Британије и веб-страници преко које су обезбедили боравак. Она је то испричала за битански "Дејли мејл", а како је објаснила, само зато да се ништа слично не би догодило и другима.

"Од почетка је било јасно да то није био сасвим легалан смештај и напад је дефинитивно био с предумишљајем. Срећни смо што смо отишли оданде и желимо и друге да упозоримо", изјавила је двадесетшестогодишња студенткиња. 

Како пише "Дејли мејл", она је у Сплиту била са дечком, а смештај су резервисали преко познате веб-странице. Када су, међутим, стигли на одредиште, испоставило се да је смештај, уместо у центру, на периферији Сплита. 

"Рекли су нам да одемо по кључеве у други хостел, а када смо стигли у наш схватили смо да је то нешто илегално. Било је 30 кревета и само једно купатило. С обзиром на то да нисмо имали где, одлучили смо да ипак останемо", испричала је Лора. 

Последњег дана, међутим, пришла им је, каже, чистачица и рекла да морају одмах да напустиле хостел или да доплате. Пошто је млади пар одбио да доплати смештај и запретио полицијом, чистачица је позвала човека за којег Британка каже да мисли да је власник тог објекта. 

Пошто су, како каже, одлучили да оду што пре и не сачекају, чистачица им је закључала врата и онемогућила их да изађу. "Кад је стигао тај мушкарац са још једним човеком, мог дечка су прибили уза зид, а жена је мене почела да туче металном палицом. Било је грозно", испричала је студенткиња. 

Каже да је том приликом задобила посекотину на главу, сломљену руку и још неколико модрица по телу. Она и њен дечко су цео случај пријавили полицији, Амбасади Британије у Хрватској и веб-страници преко које су резервисали смештај.