Симеоне о трансферима...

Шпанија да се угледа на Енглеску и Италију! Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да Шпанија треба да следи пример Премијер лиге и Серије А где се прелазни рок завршава пре почетка сезоне.

Фудбал 20.08.2018 | 13:45
Симеоне о трансферима...
Истовремено је изразио жељу да Филипе Луис остане у клубу, након спекулација да је Бразилац на корак од преласка у Пари Сен Жермен.

"Филипе Луис зна колико га волимо и колико је важан нашој екипи. Он ће играти сутра, а ја само размишљам о сутрашњој утакмици. Фудбалерима који су нам дали много желим само најбоље и наравно да не желим да Филипе оде", рекао је Симеоне на конференцији за новинаре у Мадриду. 

Атлетико је на почетку сезоне освојио трофеј Суперкуп Европе, победом против градског ривала Реал Мадрида са 4:2, а Марка је пренела да је Луис био разочаран изостављањем из првог тима у том дуелу, због чега је тражио од управе клуба да прихвати понуду Пари Сен Жермена. 

Луис (33) је у Атлетику од 2010. године, једну сезону провео је на позајмици у Челсију, али се вратио у шпански клуб 2015. године. Уговор са Атлетиком истиче му у јуну 2019. године. 

Симеоне је рекао да би шпанска лига требало да следи примере енглеске Премијер лиге и италијанске Серије А, које су од ове сезоне одлучиле да се прелазни рок заврши пре почетка такмичења. 

"За тренере би било боље да раде знајући да се прелазни рок завршава пре почетка лиге. Није лако радити када се још много ствари дешава. У другим земљама су одлучили да скрате прелазни рок, а то је све остале смирило, посебно фудбалере, који су размишљали о одласцима, а да је сезона почела", навео је аргентински тренер. 

Атлетико, прошлогодишњи вицешампион, такмичење у првенству почиње у понедељак, утакмицом са Валенсијом. 

"Играћемо против једног од најважнијих клубова у лиги, који није престао да напредује откако је дошао тренер Маселињо. Играју слично као ми, тренери су различити, али има сличности у структури екипа. Очекујемо сјајну атмосферу, много људи на стадиону и много ентузијазма. Надамо се да ће утакмица бити добра", рекао је Симеоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар