Готово: Филип Костић је нови фудбалер Ајнтрахта!

Србин ће наредних дана озваничити позајмицу у Франкфурт и увећати српску колонију.  Српски Франкфурт: Мијат, Лука, а стиже и Филип! Врата Ајнтрахта отворио му је Мексиканац који се сели у Бешикташ. . .

Фудбал 20.08.2018 | 11:45
Готово: Филип Костић је нови фудбалер Ајнтрахта!
Дилеме више нема, Филип Костић ће наредних дана и званично обући дрес Ајнтрахта из Франкфурта.

Све већа колонија српских играча у Ајнтрахту!

После Мијата Гаћиновића и Луке Јовића, од наредне сезоне у дресу Франкфурта гледаћемо и Филипа Костића (26), који је изразио жељу да напусти Хамбург и не игра у "Цвајти", а два клуба су близу договора око трансфера.

Како преноси "Франкфуртер Алгемајне Цајтунг", Франкфурт ће Костића платити око 12 милиона евра, што је за два милиона мање него што је Костић коштао по преласку из Штутгарта у ХСВ.

Ове информације потврдио је и тренер Кристијан Тиц рекавши да се Костић "понашао коректно" и да "тренутно води преговоре с другим клубом", док су раније информације из Немачке говориле да је Костић бојкотовао тренинге Хамбурга како би исфорсирао трансфер.

Наводно, за њега је била заинтересована и Валенсија, а врата Франкфурта отворио му је Марко Фабијан који прелази у Бешикташ.

Костић је у Бундес лиги одиграо 120 мечева и уписао 17 голова и 18 асисистенција, али је и са Штутгартом и ХСВ-ом испадао из лиге, међутим није играо у "Цвајти". У каријери је играо још и за Раднички из Крагујевца и Гронинген.

Српска колонија у овом клубу (Лука Јовић и Мијат Гаћиновић) добиће појачање у виду земљака, репрезентативца Србије и фудбалера који стиже из редова друголигаша ХСВ-а. Локални Франкфуртер Алгемајне Цајтунг објавио је данас да је договор са крилним нападачем постигнут и да су остали само ситни детаљи који неће утицати на коначни договор.

Према наводима овог листа, Костићу је у реализацији трансфера доста помогао и нови агент Фали Рамадани, који заступа неколико фудбалера у Ајнтрахту и гаји добре односе с тамошњим руководством, а у плану је да Србин најпре стигне на позајмицу која би подразумевала и откуп на крају сезоне.

То се, истина, баш и не допада управи ХСВ-а, али боље и тако, него да га издржавају док Филип упорно одбија да обуче бели дрес овог клуба у Цвајти. Подсећамо, Крагујевчанин је тренутно најплаћенији фудбалер Хамбургера и у другој лиги, али је недавно одбио да наступа на гостовању у Сендхаузену (3:0) јер не жели да игра друголигашки фудбал.

Током лета, Филип Костић је словио као потенцијално појачање неколико клубова: Фиорентине, Валенсије, Спортинга из Лисабона, Волфзбурга, Саутемптона и Барнлија, али ће на крају вероватно завршити у Франкфурту.

Он је велики терет за ХСВ и из разлога што ће још више увећати клупски минус, посебно ако имамо у виду да се уговором о куповини, тај клуб обавезао да исплати 12.000.000 евра од будуће продаје Србина локалном бизнисмену Клаусу-Михаелу Кинеу, који им је позајмио 14.000.000 евра да га купе од Штутгарта у лето 2016.

Такође, Костића прати и лоша серија резултата, пошто је у последње три сезоне чак два пута испао из Бундеслиге са Штутгартом и ХСВ-ом. Ваљда ће коначно скинути и тај малер на позајмици у Франкфурту...  

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар