Ђоковић: У финалу не смем да имам падове!

Новак Ђоковић вечерас у Синсинатију игра своје шесто финале (22 сата).  Роџер: Новак се вратио, биће узбудљиво.  Роџер Федерер против Новака Ђоковића вечерас од 22 сата игра у свом осмом финалу Мастерса у Синсинатију и бори се за осми пехар.

Тенис 19.08.2018 | 18:45
Ђоковић: У финалу не смем да имам падове!
Три пута на овом турниру на последњем кораку до јединог трофеја из мастерс серије који му недостаје заустављао га је Роџер Федерер

Новак Ђоковић, који је добио последња два меча са Федерером, верује да има довољно самопоуздања да коначно тријумфује у Синсинатију. 

„Не оптерећује ме чињеница да никад нисам узео пехар у Синсинатију. Напротив, додатно ме мотивише, иако ми је ово шесто финале. До сада нисам успео да пребродим ту препреку. У последњих неколико месеци играм бољи тенис него што је то био случај у периоду од 12 месеци пре тога, што због побвреде, што због паузе, операције. Коцкице се слажу и очекујем да одиграм близу усвог максимума, ако не и максим, јер то ће бити врло захтеван меч пртив Федерера“, рекао је Ђоковић за РТС после победе над Марином Чилићем. 

У мечевима са Марином Чилићем и Милошем Раонићем, Новак је имао осцилација. 

„Тесан меч одиграо сам и против Чилића, играча који ме је победио у последњем дуелу на трави у Квинсу. До последњег ударца није се знало ко ће у финале. Задовољан сам како завршавам мечеве, али не и како дозвољавам противницима да се врате у меч. У питању је пад концентрације, али то је саставни део игре. Надам се да у финалу тих падова неће бити, ако желим титулу“, рекао је Ђоковић.

Роџер: Новак се вратио, биће узбудљиво. Роџер Федерер против Новака Ђоковића вечерас од 22 сата игра у свом осмом финалу Мастерса у Синсинатију и бори се за осми пехар.

Швајцарац тврди да му бројеви и даље значе.

"Значе ми, наравно, Вечерас бих могао да освојим 99. тутулу у каријери, осму у Синсинатију. Међутим, ништа од тога још нема, али ћу дати све од себе да се после финала то промени", рекао је Роџер Федерер након меча да Гофаном, који му је Белгијанац предао због повреде. 

"Срећан сам што саму новом финалу у Синсинатију. нарочито што ћу играти против Новака. Имаћемо приликку да оживимо ривалство које траје дугу низ година. лепо је видети да се вратио. Освојио је Вимблдон, сада је у финалу још једног значајног турнира. Биће узбудљиво". 

Федере је рекао да му је жао због начина на који се пласирао у финале. 

"То није начин на који желим да побеђујем. Некада је у уводним колима олакшавајућа околност када ривал преда меч, али нисам срећан када се то догоди у важном мечу када публика очекује много", рекао је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар