Богдановић: Мит је да се у Америци допингују!

Сјајни бек у интервјуу за "Спортски журнал" каже да је одласком у НБА лигу открио нову димензију тренинга.

Кошарка 20.08.2018 | 21:30
Богдановић: Мит је да се у Америци допингују!
До дана када ће НБА тимови отворити своје тренинг кампове и званично почети припреме за нову сезону остало је око пет недеља.

Ипак, ако на друштвеним мрежама пратите бар неколико играча, можете видети да су практично сви они "у погону" још од почетка или средине јула, јер се подразумева да свако ко има амбицију да задржи своје позиције или оствари напредак, мора да на заједничке припреме дође у "тип-топ" стању.

Такав је случај и са Богданом Богдановићем, који је у интервјуу за "Спортски журнал" причао о насушној потреби за тренингом, као реалности НБА играча.

"Док сам био у Европи и ја сам мислио да је то само прича и да они не тренирају толико. Али, да не раде много, не би били толико добри. Митови су да се амерички играчи допингују, да имају чудне супстанце. Они су физички предодређени за спорт, од малих ногу гледају добре играче и уче уз њих. Од 14-15. године су у теретани, за коју тек тамо схватите колико је важна", рекао је Богдановић.

Говорећи о разлици између европске и НБА кошарке, приметио је да су овде тренинзи постављени тако да се "екипа усавршава и да кроз њу напредује и појединац", а тамо је "индивидуални рад основ како би се направио играч који је у неком елементу незаустављив".

Као елемент на коме је много радио од одласка у Сакраменто пре 11 месеци, издвојио је брзину.

"У НБА играш против најбољих на свету и они те терају да напредујеш. Просто, сам осетиш шта треба да радиш на тренингу, почнеш брже да се крећеш и брже да шутираш. Сви најбољи играчи раде на брзини. Све покрете увежбаваш да урадиш што брже, како би на утакмици могао да будеш комфорнији и имаш веће самопоуздање".

Једна од тема интервјуа за "Журнал" била је и репрезентација, која у септембру почиње другу фазу квалификација за Светско првенство 2019.

"Спреман сам да играм. Хтео сам и у јуну, али нисам због рехабилитације (после мање операције колена - прим.аут). Ако победимо Грчку и Естонију, бићемо на прагу Кине", поручио је Богдановић, који је у суботу прославио 26. рођендан.

ПАРТИЗАН ПРВО ДА УЂЕ У 4

Богдановић је оценио да су челници његовог бившег клуба овог лета урадили добар посао, али да је за повратак у Евролигу потребно још времена.

"Сваке године је све теже. Цедевита се појачала, Будућност је снажнија, Звезда је квалитетна, има још екипа које ће се борити за плеј-оф. Партизан прво треба да уђе у прва четири, за даље ћемо видети".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар