Марко Николић: Најљепше тек долази!

Тренер мађарског првака у разговору за "Новости" каже да ће његов тим покушати да направи још једно чудо и уђе у Лигу шампиона.

Фудбал 20.08.2018 | 23:00
Марко Николић: Најљепше тек долази!
Марко Николић (39) прошлог лета је са Видеотоном остао без пласмана у групну фазу Лиге Европе, тако што је после 0:0 у Београду доживео дебакл у реванш сусрету плеј-оф рунде квалификација, са "својим" Партизаном (0:4).

Годину дана касније, Николић се са тимом из Секешфехервара, преименованим у МОЛ Види, налази на прагу сензационалног учешћа у Лиги шампиона, за шта је неопходно да после Диделанжа из Луксембурга (1:1, 2:1), бугарског Лудогореца (0:0, 1:0) и шведског Малмеа (1:1, 0:0) елиминише и атински АЕК.

Лига Европе је већ "у џепу"...

"Морамо да искористимо овај амбијент, најлепше тек долази. Два чуда смо направили, покушаћемо и треће. АЕК је сјајан тим, али у фудбалу је све могуће", рекао је Николић у разговору за "Вечерње новости".

МОЛ Види је у квалификације кренуо са тимом који је пролетос освојио титулу првака Мађарске. Доведена су само тројица играча из других мађарских клубова - сви без обештећења и ниједан да одмах "ускочи" у прву поставу.

"Током сезоне смо сазрели као екипа, кроз борбу за титулу, а у квалификацијама нам је преломан био први меч против Лудогореца у Разграду. Убеђивао сам играче да могу више, од тог меча су почели и сами да верују, па су зато фантастично одиграли реванш, који смо могли да добијемо и убедљивије".

Марко Николић је 2017. по доласку у Видеотон добио задатак да у наредне три сезоне донесе клубу домаћу титулу и уђе у Лигу Европе. Урадио је то за нешто више од годину дана.

"Искочили смо из плана, донели смо у буџет шест до осам милиона евра и сада можемо да почнемо надоградњу. Морамо да доведемо четири-пет квалитетних играча како бисмо издржали трку на три фронта и створили тим за наредне године. Не бих волео да наш успех потпадне под појам 'инцидента', па да се не пласирамо у наредних неколико година, већ да створимо континуитет, рецимо играње у Европи три пута у пет сезона".

Још увек млади српски тренер подсетио је да МОЛ Види паралелно са надметањем у Европи води жестоку борбу са ривалима из Мађарске, који много улажу како би се попели на врх.

Већ у суботу увече, на распореду је први од три узастопна дербија, гостовање Хонведу, који је у прва четири кола освојио максималних 12 бодова!

"Лига је добра, чиста, динамична. У конкуренцији Ференцвароша, Хонведа и још пет-шест клубова, тешко је доћи до титуле јер сви улажу. Нама је изазов да одбранимо титулу и наставимо са процесом јачања тима и клуба", поручио је Николић, додавши да Црвеној звезди и Партизану у српском првенству недостаје бар још један приближно јак конкурент, који би их терао да буду још бољи, а самим тим и подизао квалитет такмичења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар