Дивац: Имали смо рат и проблеме...

Хтели смо да ујединимо људе! Владе Дивац, генерални менаџер Кингса каже да је камп "Кошарка без граница" био решење за бројне проблеме који су почетком 21. века потресали Југославију.

Кошарка 19.08.2018 | 14:30
Дивац: Имали смо рат и проблеме...
Камп је ове године одржан од 15. до 18. августа у Београду у свом 17. издању, а први пут га је покренуо управо Дивац са Тонијем Кукочем.

"'Кошарка без граница' је пројекат који НБА организује широм света и омогућава младим кошаркашима да покажу свој таленат. Дају им шансу, да ако доспеју до НБА, знају шта их очекује. То је програм који је почео 2001. године. Имали смо грађански рат у Југославији, и доста пробема, тако да су неки играчи из региона имали идеју да оснују камп и уједине људе. Ступили смо у контакт са НБА и одржали камп у Тревизу, у Италији. Велики број играча је, тако, захваљујући кампу 'Кошарка без граница' заиграло у НБА лиги", рекао је Дивац. 

Дивац каже да је, годину пре него што камп постаје "пунолетан" циљ остварен. 

"У кошарци је све везано искључиво за спорт. Људи не морају да буду подељени религијом или пореклом. Овај програм шаље лепу поруку – спорт уједињује људе широм света. То је био наш циљ и то смо и постигли. Ми смо остварили наше снове, а сада је њихов ред", рекао је генерални менаџер Сакраменто Кингса. 

Гости кампа који се сваке године одржава у другом европском граду, били су и Никола Јокић, Боби Марјановић, Никола Вучевић, Предраг Дробњак, Радослав Нестеровић, Бено Удрих, Боштјан Нахбар, Саша Павловић, Гордан Гиричек, Дино Рађа, Владимир Радмановић, Шарунас Марчуљонис, Артурас Карнишовас, Далибор Багарић, Душан Ивковић, Грег Поповић, Соња Петровић, Ана Дабовић, Богдан Богдановић, Немања Бјелица. 

Домаћин кампа, поред НБА и ФИБА, био је и Кошаркашки савез Србије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар