Шта пролази на "Инстаграму"

Највише пажње на "Инстаграму" изазивају постови који имају везе са храном, одмором, постигнућима и кућним љубимцима.

Занимљивости 18.08.2018 | 12:48
Шта пролази на "Инстаграму"
Желите да ваша фотографија добије лајк на "Инстаграму"? Онда фотографишите плажу, тиркизно море, бели песак, лепо сервирано јело или свог пса. Британски научници су анализирали постове славних да би установили који од њих добијају највише лајкова. Испоставило се да највише пажње на "Инстаграму" изазивају постови који имају везе са храном, одмором, постигнућима и кућним љубимцима.

Атрактивне слике са одмора добијају и по десет пута више лајкова него оне направљене у кућној амтосфери или фотографије на којима су славни желели да поруче пратиоцима шта читају. Фотографије са кућним љубимцима могу да добију и дупло више лајкова него оне са пријатељима. Људи, бар судећи по овом истраживању, више воле постигнућа него селфије, па су фотографије на црвеном тепиху, са прослава или доделе награда добиле више лајкова него селфији. Корисници "Инстаграма" често постављају фотографије хране. Не без разлога, јер оне одлично пролазе.

Важни су и угао, осветљење, позадина. Уместо неутралних позадина, какве воле многи корисници, боље су динамичне, па се сликајте тако да се иза види пејзаж или неки град. Битни су и углови ако сликате слефије, па то радите одозго. Водите рачуна о светлу, јер превише светла учиниће да слика изгледа испрано, а због премало осветљења, фотографија ће изгледати мрачно и неатрактивно. Обратите пажњу и на композицију, јер ваши пратиоци цене добро осмишљене фотографије.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар