Јувентус узео Марковића - сви детаљи!

Какав посао за крај прелазног рока! Позајмица, па обавезан откуп уговора у лето 2019. године.

Фудбал 18.08.2018 | 11:45
Јувентус узео Марковића - сви детаљи!
Најтрофејнији италијански клуб Јувентус, после осам година и Милоша Красића, поново је добио једног српског фудбалера. Ради се о талентованом нападачу Луки Марковићу који је стигао из Кротонеа на једногодишњу позајмицу. Али, ту није крај, у споразуму два клуба постоји и обавезна клаузула о откупу уговора у лето следеће године и то за суму од 2.500.000 евра.

Трансфер Марковића успешно је финализован у последњим тренуцима пре затварања фудбалске пијаце на Апенинима у 20 сати, а најзаслужнији је био Ивица Павловић који се специјализовао последњих година за италијанско тржиште.

Иначе, Марковић је у Кротоне дошао зимус из редове београдског Чукаричког, а очигледно да је Јувентус у њему препознао потенцијал који би могао да искористи једног дана.

Талентовани српски фудбалер је током летњих припрема неколико пута био и стрелац за Кротоне. Поред Јувентуса, за овог момка интересовање је показао и Милан.

Према сазнањима нашег портала, Марковић ће играти за екипу Јувентуса у Примавери, где се такмиче млади тимова. И не само то, Марковић ће наступати за Стару даму у омладинској Лиги шампиона.

Незванично, Марковића следећег лета, када га Јувентус откупи од Кротонеа, чека четворогодишњи уговор вредан 1.000.000 евра. С обзиром да се ради о фудбалеру који је рођен 2000. године, нема сумње да је Јувентус још једном показао како велики клубови праве залог за будућност. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар