Фрка о којој прича Француска: "Убијају ме с леђа!"

Турбулентна 24 часа у Бордоу главна су тема свих медија у тој земљи. Тренер се побунио, управа реаговала, играчи дигли глас.

Фудбал 18.08.2018 | 11:15
Фрка о којој прича Француска: "Убијају ме с леђа!"
Фудбалери Бордоа победили су прошле ноћи украјински Маријумпољ и у реваншу, па су се тако без проблема пласирали у плеј-оф за групну фазу Лиге Европе, у којем ће играти против белгијског Гента.

Ипак, иако је на терену све у реду, ван игралишта све "ври" у познатом француском клубу!

Српски интернационалци Милан Гајић и Вукашин Јовановић били су у четвртак у саставу и изблиза су видели бес свог тренера Густава Појета, који је љутит изашао и пред новинаре, на званичну конференцију после меча.

Легендарни Уругвајац, који води "жирондинце" од 20. јануара, стигао је на меч против Украјинаца изузетно љут на управу и председника Стефана Мартина, јер су без његовог знања и дозволе продали нападача Гаетана Лаборда Монпељеу за пет милиона евра.

Када је након утакмице сео пред микрофоне и камере, Уругвајац се није устезао, већ је рекао све што му је на души.

"Ово је мој најгори дан у клубу. То што се догодило данас са Гаетаном Лабордом је срамота. И мислим да би требало да се овде зауставимо. Тражио сам од клуба да га не продају док не доведемо играча. Нису ме послушали, већ су га пустили да оде. Стигао сам данас у хотел у 11.45 часова, а Лаборд није био тамо. Позвали смо га, а он је био у Монпељеу. А, нико нам ништа није рекао!", почео је Појет.

"Разговараћу са својим агентом и донећемо одлуку. Не знам да ли ће се овде завршити... Срамота је шта су ми урадили, шта су урадили мојим играчима и навијачима. То не могу да прихватим. Захтеваћу објашњење од председника и од власника. Ако могу да ми објасне шта се догодило, онда ћу одлучити да ли остајем или не. Али, захтевам објашњење".

На констатацију новинара да је Појет знао да ће нападач бити продат, Уругвајац је скочио:

"Ко вам је то рекао? Неки представник Бордоа? Ако ми не кажете, нећу даље да разговарам са вама... Ћутите? ОК, у реду, хвала вам. Ј*** ми се за те чланове Бордоа који разговарају са вама. Говоре вам лажи, а ви немате м**а да кажете истину".

Застао је само да удахне ваздух, па наставио.

"Рећи ћу вам ја. Нико ми није рекао! Имам у телефону поруку у којој сам написао 'Лаборд не иде док га не заменимо другим нападачем'. Да ли морам да вам то показујем пред камерама? Кажем вам... Нико ми није рекао да је отишао док нисмо дошли у хотел. Будите пажљиви. Ј**е ми се за оне из клуба који покушавају да ме 'убију' са леђа и да ме натерају да одем. Нећу отићи овако. На њима је да причају. Ово не би требало да функционише овако".

Клупски портпарол покушао је да у том тренутку заустави тренера, речима: "У реду, овде завршавамо", али је чуо одговор:

"Не, заправо не завршавамо. Ја одлучујем кад завршавамо, а не ти".

Новинари су поново имали реч, па су изнели очекивано питање пред бившег тренера Лидса, Брајтона, Сандерленда, АЕК-а, Бетиса и Шангај Шенхуе.

- "Да ли ћете сада поднети оставку?".

"Не. Сада ћу да тражим објашњење. Разговараћу са менаџером и донећу одлуку када чујем објашњење клуба... Тражио сам да Гаетан не буде продат, а он је отишао и зато тражим објашњење зашто сам дошао у хотел у 11.45 и зашто нико у мом стручном штабу није знао где је он. Причам сам са њим и он је добио дозволу да оде. То је истина. Дакле, ако добијем објашњење причаћемо у суботу опет и даћу вам информације које сам добио у међувремену. Да ли говорим о нечему што није јасно?"

"Прошле недеље је у листовима Л'Екипу и у Суд Уесту изашла информација коју су знале само три особе. А, ја сам био једна од те три особе. Преосталу двојицу познајем веома добро. Ово је изузетно важно. Знам ко ми говори иза леђа. Дошли смо до тачке где би људи требало да буду опрезни. Све што тражим је поштовање и професионализам. Ни мање, ни више. Поштовање и професионализам. Ако то имамо, онда можемо да идемо даље. Ако то немамо - онда смо завршили", завршио је Појет.

У петак током дана управа клуба га је отпустила, а играчи су одбили да изађу на тренинг, у знак протеста због тог поступка руководства.

Према писању француских медија, највећи фаворит да замени Појета је Тијери Анри, легенда европског и светског фудбала који је овог лета (и претходне две године) учио тренерски посао од Роберта Мартинеза, док му је помагао у стручном штабу белгијске репрезентације.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар