Синсинати: Федерер, Делпо, Гофан и Чилић у 1/4-финалу!

Швајцарски класик – Федерер против Вавринке у 1/4-финалу.  Роџер Федерер, други тенисер света, победом над Леонардом Мајером пласирао се у четвртфинале Мастерса у Синсинатију.  Хуан Мартин дел Потро пласирао се у четвртфинале Мастерса у Синасинатију, пошто је у три сета савладао Аустралијанца, Ника Кирјоса.

Тенис 17.08.2018 | 21:25
Синсинати: Федерер, Делпо, Гофан и Чилић у 1/4-финалу!
Аргентински тенисер славио је после велике борбе и по сетовима је било – 7:6 (4), 6:7 (6), 6:2.

Дел Потро ће у борби за финале играти против Давида Гофана, који лакше него што се очекивало савладао Кевина Андерсона. Белгијанац славио је после 78 минута игре – 6:2, 6:4.

Пласман у наредну фазу обезбедио је и Марин Чилић, који у три сета савладао руског тенисера Карена Хачанова.

Марину је за пролаз међу осам најбољих било потребно два сата и 41 минут игре – 7:6 (5), 6:3, 4:6. Чилић ће у четвртфиналу играти против Пабла Карења Бусте.

Свитолина, Халеп и Бертенс у четвртфиналу Синсинатија! Ни за њих три нема одмора вечерас, пошто би требало да, као Ђоковић одиграју и меч за полуфинале.

Прва тенисерка света, Симона Халеп без већих проблема завршила је посао у трећем колу престижног турнира у Синсинатију.

Румунка се пласирала у четвртфинале пошто је савладала Аустралијанку Ешли Барти са 2:0, по сетовима 7:5, 6:4, а сада је чека опасна Украјинка Лесија Цуренко. Тај меч који је такође планиран за овај такмичарски дан због великих пробема са падавинама у четвртак које су направиле велики хаос у распореду мечева.

Међу осам најбољих очекивано се нашла и Украјинка Елина Свитолина која је са два пута по 6:4 била боља од доамће такмичарке Аманде Анисимове. Свитолина би у наставку вечери требала да одигра дуел за полуфинале против Холанђанке Кики Бертенс која је била боља од Естонке Анет Контавеит резултатом 6:3, 2:6, 6:3.

Швајцарски класик – Федерер против Вавринке у 1/4-финалу. Роџер Федерер, други тенисер света, победом над Леонардом Мајером пласирао се у четвртфинале Мастерса у Синсинатију.

Швајцарски тенисер први сет добио је за само 24 минута игре (6:1), док се у другом нешто више мучио на сервис Аргентинца.

Мајер се одлично држао и успео је да избори тај-брејк. Иако је 13. гем кренуо са дуплом грешком и губио са 5:1, Лео је успео да дође до 6:6. Међутим, Роџер је направио одмах мини брејк и потом асом дошао до победе.

Противник у борби за полуфинале биће му нико други него сународник Стан Вавринка.

Троструки Грен слем шампион у осмини финала савладао је Мартона Фучовича у два сета – 6:4, 6:3.

Вавринка је одиграо одличан меч и заслужено се пласирао у наредно коло. У сваком од по сетова направио је по један брејк и то му је било довољно за победу.

Меч између Федерера и Вавринке на програму је истог дана у Синсинатију, само ће по средњоевропском времену тај меч почети у ноћи између петка и суботе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар