Најбољи штопер ког је довела ова управа Партизана!

Ћелави, Ћелави. . . ! Немања Милетић као мултипрактик. . .

Фудбал 17.08.2018 | 20:15
Најбољи штопер ког је довела ова управа Партизана!
Толико аплауза није Хумска чула одавно. Месецима. Биће да тако снажни нису били ни онда кад су падали Скендербег и Јанг Бојс, иако су по важности победе над Албанцима и Швајцарцима биле вредније од оне извојеване у реваншу са Нордсјиландом. Јесте Партизан минуле јесени имао резулат(е), међутим, не толико жара и енергије у игри какву је представио публици у четвртак вече и зато је с трибина награђен овацијама!

Добили су их Зоран Мирковић –  чак и стихове „Љуби те Батица“ – Марко Јанковић, али највише од свихНемања Р. Милетић. Потоњи је не само испунио, него против Данаца далеко надмашио очекивања Гробара, па мирне душе може да се констатује како му је реванш трећег квалификационог кола за пласман у Лигу Европе (3:2) био убедљиво најбољи приказ откако је лета 2017. стигао у Хумску. Почетних 70 минута модел су како би сваки фудбалер Партизана, нема везе колико има година и коју позицију покрива, мора да се понаша.

Јер, ко да све од себе (и преко тога) добија привилегију да му се опросте грешке из завршнице и да се с терена у свлачионицу испрати повицима „Ћелави, Ћелави“. Да то буде доказ шта је пружио и напред и назад.

„Чуо сам повике с трибина. У свим клубовима су ме звали „Ћелави“, исто је и у Партизану. Навикао сам“, смеје се „Милетић без косе“, како га део публике ословљава.

Мада је имао и он пролетос жутих минута, као и цела екипа предвођена Мирославом Ђукићем, једно никад није долазило у питање. Борбеност. Зато је дочекао да стане у ред фудбалера које публика поштује. Да буде привилегован у очима Гробара. Заслужено, јер је простим листањем имена дефанзиваца ангажованих за време актуелне управе (суштински, она је главна у клубу од децембра 2014) јасно уочљиво да нико није имао такав однос цене, квалитета, стажа, доприноса и навијачког наклона као 27-годишњи момак из Косовске Митровице.

Дефиловали су пре њега Грегор Балажиц, Фабрисио Дорнелас, Седрик Гогуа, Марко Јовановић, Бојан Остојић,Милан Митровић, имали су неки од њих више него задовољавајућа издања (Балажиц, Јовановић, Остојић, поготово што су ангажовани без обештећења), међутим, 350.000 евра колико је пребачено на рачун белгијског Вестерлоа из ове перпскетиве делују као сића, поготово услед сазнања да Милетић може да покрије две позиције.

''Више волим да дејствујем као штопер, међутим, добро ми је на десном боку“.

Ове сезоне је дефинитивно најпоузданији дефанзивац црно-белих. Не само што у одбрани покрипи често и пропусте сиаграче, него што стигне и у нападу да буде од користи. И то какве. У Сурдулици је био асистент Огњену Ожеговићу за победу над врањским Динамом, у Литванији је извадио Парни ваљак из живог блата, а против Нордсјиланда брзопотезном реакцијом после вођства гостију зауставио нападе панике у екипи. Касније је на сличан начин, главом, погодио и његов саиграч из одбране Светозар Марковић, што је показује да Партизан полако добија оружје какво га није красило још од Марка Николића – прекид.

„Откако је дошао нови тренер на тренинзима доста пажње посвећујемо прекидима. У првом мечу са Данцима Рикардо је дао гол после корнера, синоћ Света и ја, надам се да ће их бити још“.

Наравно, није Немања Р. Милетић безгрешан. После турбо 70 минута као да му је понестало снаге (и)ли концентрације, међутим, тешко да је то искључиво пропусте једног играча. Пре ће бити да је системски, јер иЗорану Мирковићу смета што се па десио у свакој од три утакмице које је водио.

„Не могу ни ја да проценим зашто падамо. Трећу утакмицу нам се то дешава. Важно је да смо успешно привели меч крају, а могу само да обећам да ћемо пробати то да поправимо“, уверава Немања Р. Милетић.

Штопер коме се Хумска поклонила.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар