Рађа о топлом дочеку у Београду...

Људи знају ко је шта направио и цене то! Дино Рађа, легендарни хрватски кошаркаш, био је гост на кампу "Кошарка без граница" у ораганизацији ФИБА, НБА и КСС.

Кошарка 18.08.2018 | 20:30
Рађа о топлом дочеку у Београду...
Рађа је време издвојио и за медије са којима по навици имао занимљив разговор. Легенду хрватске кошарке увек добро дочекају у Београду, он каже да је зато што људи памте.

"Па шта знам, овде постоји традиција кошарке и људи знају ко је шта направио у каријери. Цене то очито. То је видљиво на сваком кораку", рекао је Рађа, који је признао да такав третман можда нема кући у Сплиту:

"Увек је код куће најгоре, тамо су навикли да те виде сваки дан на улици, па им је то некако нормално. Сплит је град који има таквих у разнораним сферама, да ли је тенис, музика...", кроз смех је рекао Рађа.

Упитан колико чест долази у главни град Србије, Рађа је рекао:

"Зависи, како кад. Имам пријатеље, хвала Богу. Генерално сам у Новом Саду на првенству у У16, а ово сам спојио заједно...", казао је Дино.

Чувени кошаркаш истиче да су се српски и хрватски добро снашли у најјачој лиги на свету.

"Добро они играју сви. Европски играчи се све боље сналазе и ови наши и ови ваши", кратак је био.

Рађа прокоментарисао је и ситуацију на Истоку у НБА, пошто је по први пут у каријери ту конференцију напустио Леброн Џејмс. Новинаре је занимало да ли се сада очистио пут за "његов" Бостон.

"Зависи, Филаделфија је јака, Торонто такође. Дуга је сезона, пуно тога се може догодити".

Рађа каже да је видео талентовану децу на кампу, али једно је тренинг, а једно утакмица.

"Талента дефинитнивно има, али рад на тренингу је рад и играти утакмице су две различите ствари. На тренингу сви могу изгледати сјајно, али када дође утакмица и када је мушка борба људи реагују различито", каже легендарни кошаркаш, који каже да то има везе са хрватским националним кошаркашким тимом:

"Сигурно да ради. Зато их треба одгајати од младих дана да играју такве утакмице, са бољима, са равнима себи. Да пролазе кроз такве утакмице".

Рађа прокоментарисао је и успех фудбалске репрезентације Хрватске.

"То је генерација. Тако буде у свим спортовима, деси се једна генерација која доминира, један низ година и онда је поново нема, па се опет појави... Било је јако емотивно, нема ко није то доживео на такав начин. Ми смо мала земља", казао је Дино Рађа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар