Незаконит избор доцента Ћеранића

Поступак за избор у звање доцента Предрага Ћеранића, сада декана Факултета безбједносних наука у Бањалуци, могао би да буде поновљен. То је од ректората бањалучког Универзитета тражио професор Миле Ракић који је Ћеранићу тада био противкандидат за доцента.

Република Српска 17.08.2018 | 16:05
Незаконит избор доцента Ћеранића
Професор Миле Ракић поднио је захтјев за понављањем поступка избора Предрага Ћеранића у звање доцента. Ћеранић је тренутно декан бањалучког Факултета безбједносних наука, а познат је по редовном најављивању обојених револуција у Српској које се никада нису десиле и слови за једног од најближих сарадника предсједника Републике Милорада Додика.

Професор Миле Ракић тврди да је избор Ћеранића у звање доцента урадјен мимо прописа а да Ракићу као противкандидату тада није уручена ни одлука Сената којим се окончао поступак. Ракић тврди и да су му поједини чланови Комисје за избор признали да су имали огроман притисак и да су морали да потпишу именовање Предрага Ћеранића.

Захтјев за понављањем поступка на Универзитету је примљен 7. јуна ове године.

Предраг Ћеранић данас се није јавио на позив БН телевизије али су нам одговорили из Ректората бањалучког Универзитета. Ректорат смо питали каква је даља процедура и када ће Сенат да одлучује о Ракићевом захтјеву. Стигао је одговор без превише одговора. Само су потврдили да је Сенату стигао приједлог за понављање поступка и да је Сенат тражио изјашњавање од Факултета безбједносних наука.

"Факултет безбједносних наука доставио је изјашњење у којем се наводи да је др Миле Ракић 6. новембра 2016. године преузео комплетну документацију за наведени избор у звање."- речено нам је у Ректорату бањалучког Универзитета.

Миле Ракић је у писму упозорио ректора бањалучког Универзитета на могуће посљедице које може да има бањалучки Универзитет уколико читав случај заврши на суду. Медији су раније наводили низ спорних детаља везаних за избор Предрага Ћеранића у звање доцента али и декана Факултета безбједносних наука. Поједини чланови Сената су због читавог случаја поднијели оставку на чланство у Сенату а жалбе неколико професора према Просвјетној инспекцији такође нису имале ефекта.



БН ТВ

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Боро

17.08.2018 14:20

Овај цовјек је велико зло и покварењак као и њхов додиг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

17.08.2018 16:13

Стевандиц и овај Цераниц то су највеца два дупелисца и љиге које је српство видјело.Не постоји ријец којом би се описао њихов карактер.

Name

Ре

17.08.2018 16:17

Треба укинути факултет безбједности, а појацати уписну квоту на електро, број смјерова, организацију наставе...

Name

Лепа Брена

17.08.2018 16:34

Цацак, Цацак....сумадијски рокенрол....овај је за естраде само, али саторске.....ниста висе....некад носио сарене косуље....сад се несто као стилозовао....осто увијек необразован....дзабе др,мр,али нема цовјек потенцијала.....једноставно сплетке и само то....одвратан лик

Name

Ре:

17.08.2018 17:37

Нема везе...иде октобар...иде поново тест интелигенције...до сада све ретард и глупан гласао за секту, а таквих највисе па побједисе...

Name

Сретдн Глупи

17.08.2018 18:08

Људи, мрзња је зло.

Name

Ре

17.08.2018 22:30

Управо тако, лик је бас смјесан, он као неки обавјестајац, није никада у зивоту неког обрадјивао, није ни једне истраге спровео, само цинкао и напредовао у цинкању од оперативне везе,преко сарадника,па запосленог у Слузби, па сефиц, па мало веци сефиц, па сад деканциц..

Name

Церацемо

18.08.2018 12:54

Церацемо се Цераницу ,док некога не оцерамо..

Name

Миско

17.08.2018 14:22

Тај универзитет је пропао оног момента када је полуписмен цовјек постављен за декана. Универзитет је пун бескицмењака. Засто професори пристају да им ликови попут Цераница и Матаруге буду колеге? Гдје су студенти, засто се они не буне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.08.2018 14:33

Немамо ми студенте то су странацки послусници Снсд. Мозда има 10%нормалних студената који уце ови остали цекају вријеме дијељење диплома.

Name

Правник, тузилац

17.08.2018 16:07

Студенти, који на крају студија у службеним забиљескама пису "стадијон", "спорски догадјај", "немогу", "радијо уредјај". Лицно сам цитао њихова писмена.

Name

Студент

17.08.2018 16:15

Продавница диплома, а не факултет.

Name

Листа

17.08.2018 22:59

Прије три дана објављена Шангајска листа Универзитета.Разлог због којег Универзитети у РС нису ни рангирани су управо због оваквих протува као Ћеранић.Он је примјер који боде очи,али таква је већина.До звања и титула се долази плагијатима,нема научних радова.Ти факултети су у рангу средњих школа и то просјечних.Ако се брзо ништа неоромјени треба укинути високо образовање у РС и новац који се издваја за рад оба Универзитета уплатити Универзитету у Београду,да упише бруцоше из РД који положе пријемни испит.Тако би добили млафе људе са релевантним квалитетним дипломама.Ово је варање младих људи јер те њихове дипломе нису валидне ни преко Дрине ни преко Саве.Универзитет треба чине угледни људи професори и акедемици,а не плагијатори и политички кадрови као Ћеранић.

Name

Ре Правник Тузилац

18.08.2018 15:02

Назалост, таквих има на сваком кораку. Било би добро и на све високосколске установе увести предмет: основи граматике и правописа српског језика, а не би било лосе и књизевности. Тако би барем јос несто процитали, макар "на силу", а оно сто су пропустили у средњој сколи, овдје допунили.

Name

сигурими

17.08.2018 14:41

Обавјештајац кодног имена "дубока држава" је по овом тексту био слабији кандидат од господина Ракића. Сасвим могуће пошто се ради о човјеку сумњивих моралних квалитета али се бојим да је ово изгубљена битка. Кад је једно научно наставничко тијело као што је Сенат универзитета неспорно под утицајем политике, шта очекивати у другим сегментима друштва осим пропасти. Готови смо, само мртвозорник треба доћи и констатовати смрт. То је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвени хоризонти

17.08.2018 15:20

Ћеранић је Јон Паћепа обавјештајног сектора Републике Српске. Оригинал, само није толико оригиналан и довитљив као дотични!

Name

никсон

17.08.2018 18:34

Кад све ово прочитам имам утисак да се ради о Рихарду Зоргеу. Па он је за разлику од Зоргеа вишеструки агент односно много већи издајник него што смо то уопште могли помислити.

Name

грга

17.08.2018 14:41

Шта ће на то рећи ујко Иво Миро Јовић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

17.08.2018 14:52

Фалş,неписмени Декан,покази гдјесу те обојене револуције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА

17.08.2018 15:02

Овај удбаш је је досадио са својим лажима сваком нормалном.Он је био дио обојене револуције кад је баба преузимала власт уз помоћ странаца.Чему ће овај студенте научити?Шпијунажи,увлачењу у дупе.Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА 17.08.2018 17:02

17.08.2018 16:53

Цераниц није УДБАС. Он је као студент филозофског факултета у Сарајеву цинкарио студенте, дакле, он је на поцетку био доусник СДБ БиХ (Слузбе дрзавне безбиједности тадасње СР БиХ). За рад за сарајевски Центар СДБ ангазовао га је као "оперативну везу" оперативни радник тог Центра Златан Рамиц и дао му кодно име "СЛАВУЈ" у књизи оперативних веза СДБ СР БиХ. Како је Предраг Цераниц Златану Рамицу подносио писмене извјестаје најмање 4 извјестаја мјесецно, Златан Рамиц га је послије консултација са нацелником Одјељења О3 и нацелником Центра СДБ сарајево прекатегорисао у сарадника СДБ са истим псеудонимом "СЛАВУЈ". У поцетку је Цераниц је цинкарио само студенте хрватске националности, а онда је просирио своју "дјелатност" и на цинкарење муслимана и Срба.

Name

@кркан

17.08.2018 15:31

А ста је законито у РС,све безакоње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Универзитетски Професор

17.08.2018 16:21

Овај господин је у својим годинама требао бити редовни професор а он тек сад постао доцент. Једини је проблем да ли је испуњавао критеријуме конкурса. Ако је испуњавао комисија има право кога ће изабрати без обзира што је можда овај други противкандидат имао боље референце. Нажалост, ту је проблем и такав закон је добар у земљама у којим нема корупције али није за нас. Надам се да ће ректор Гајанин имати довољно разума да овоме стане у крај иначе ће на Wебометриxу и Сангајској листи бити иза Европског Универзитета у Брчком.

Name

Титин пионир

17.08.2018 16:29

Тит устани ако бога знаш Чуј Предраг Черанич декан факултета ?????????хало људи допријератни потрчко у ДБ заједно са Вуковић Данилом Влачом Браниславом М.Синишом пошту разносио ишао по доручак за све поучкурушу код Лугавинеи он ДЕКАН ?????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

17.08.2018 17:19

Народ који има овакве уцитеље је не писмен народ,Народ кога овакви представљају је понизен народ,Народ кога овакви воде и краду је ОСУДЈЕН НА ПРОПАСТ, Сад нас нема ни милион ,а за 10 година бицемо преполовљени. Како казе Баласевиц КРИВИ СМО МИ МИ МИ ,И САМО МИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

17.08.2018 17:51

Није он једини.Такав је и декан Уцитељског факултета из Бијељине Далибор Стевиц.Погледајте му оцјене из средње сколе и ста је студирао и на цему је докторирао.Ту су јос и низ министара у Влади РС који јос говоре горјека дољека итд.Погледајте директоре банака гдје су студирали и све су то колеге као и низ локалних предсједника Скупстина и Нацелника опстина.

Name

Болесници

17.08.2018 23:04

Масовно се купују факултети, на легалним приватним, а искрено речено, не вриједе ни тзв. Државни. Тако неписмени "интелектуалци", а већина немају појма ни шта су завршили, убрзано магистрирају и докторирају, јер им неко за паре напише радове. Уђу у странку, тако биједни-полуписмени, бескичмени и врло брзо напредују на данашњој друштвеној љествици, јер вождови увиде потребне квалитете, па предметни "интелектуалци", добију значајне функције и обавезно фотеље, све за болесну сујету... На важним функцијама су углавном неписмени др наука, зато оремо дно, у сваком погледу... Тужно је што је ова појава узела маха, па су се др и остали разни квази интелектуалци накотили, такви а никакви, нема нама спаса.. .

Name

Ин

17.08.2018 19:47

Ниста се неце промијенити док су ови криминалци на власти. Само гласати против ове власти доноси промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.08.2018 11:13

НЕВЈЕРОВАТНО ЉИГАВ ТИП.ОДВРАТАН.КО ГА ОН УЧИ ЈАДНА МУ МАЈКА.ПРИЧА ЈЕ ЈЕДНО СТВАРНОСТ ЈЕ НЕШТО САСВИМ ДРУГО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок море

18.08.2018 21:47

Чуј, 'безбједносне науке', како то само шупље и празно, лажно и смијешно звучи. Никад то наука није била. Нити ће. То је само једна друштвена дјелатност.

ОДГОВОРИТЕ