Марко Јанковић: И даље сам у Партизану!

"У Партизану сам, спремам се за наредне изазове и двомеч са Бешикташем", поручио је Јанковић, одбацивши спекулације око преласка у Бурсу, али није искључио могућност да овог лета, ипак, напусти Партизан.

Фудбал 17.08.2018 | 20:45
Марко Јанковић: И даље сам у Партизану!
Дан пред реванш између Партизана и Нордсјеланда у српским медијима одјекнула је вест да је Марко Јанковић продат и да ће каријеру наставити у Бурси.

Од одласка крилног нападача црно-белих у Турску, за сада, нема ништа!

Јанковић је и даље члан Партизана и навијаче "парног ваљка" радује што игра све боље, а то сепосебно видело на две последње европске утакмице београдског тима.

У Данској је одличну партију крунисао прелепом асистенцијом, а у Хумској голом.

Разговор са црногорским репрезентативцем почели смо управо о актуелној теми везаној за трансфер.

"Искрено, ништа о томе не знам. У Партизану сам, спремам се за наредне изазове и двомеч са Бешикташем, а да ли ће нешто бити у међувремену – не знам", одбацује Јанковић разне спекулације.

Млади фудбалер сматра да је време да се поново окуша у иностранству, али, према његовим речима, не би имао ништа против и да остане у Партизану.

"Ако останем, није смак свет, али требало би много ствари да се поклопи да се оде у неки клуб, посебено ако мислите да је неког вашег ранга и у коме мислите да можете да напредујете. Далеко до тога да желим да идем на силу. Уколико останем, нема никаквих проблема, даћу све од себе, али постоји опција да до краја прелазног рока одем", открива Јанковић.

Последњих дана актуелна је Турска, али Маркова жеља је клуб из "Лига петице".

"Жеља ми је да одему неку од 'Лига петица‘, у клуб у коме бих могао да напредујем. Не желим да навијачи помисле да сам нереалан, већ жели да одем – кад се то буде десило – у неки клуб који негује фудбал, где може да се напредује."

Јанковић истиче да је најбитније за професионалца, у ком год клубу се налазио, да се тако понаша према обавезама и захтевима.

"После неког периода играч се засити. Дешава се и врхунским фудбалерима, траје одређени период. Но, ако сте довољно јаки у глави, схватите да то само вама може да шкоди и морате да превазиђете кризу. Све је до вас. Ако кренете да падате, тешко ћете у бољу средину. Мора глава да се намести да се пружи све од себе."

Одласком дефинитивно је оптерећен, што се и види по све бољој форми.

"Нисам оптерећен тиме да морам да одем на силу. За две сезоне сам урадио много, учествовао у добрим резултатима, па и ако одем оставићу траг, испунио себе, остварио жеље. А ако останем, нема проблема."

Две асистенције и гол?

"Увек причам исто. Најважније је да смо остварили добар резултат и испунили примарни циљ, а из квалитетне игре екипе увек излети појединац. Синоћ их је било више, да не кажем цео тим. Сви момци су били одлични, а мени је драго што подижем форму и попуњавам колоне. Некад иде боље, некад лоше, али се увек трудим да будем бољи."

И његов колега из Партизана и репрезентације Црне Горе, Небојша Косовић, игра све боље и очигледно му је пријала промена тренера.

"Кића (Косовић) је био одличан, пун енергије, елана, жеље за доказивањем... То му је потребно. Сви знамо какви су му играчки квалитети, а ако то буде упражњавао током каријере за њега неће бити проблема."

Нордсјеланд је архивиран.

"Имали смо за противника за дивљење. Њихове године нису тачан показатељ квалитета Нордсјеланда, делују на терену као много искуснији састав. Знали смо да нас чека тежак посао, упркос предности донетој из Данске. Искрено, уплашио сам се кад су нам дали гол. Али, узвратили смо из прекида, што је јако битну у оваквим утакмицама. Кад се линија подвуче, прекиди су и одлучили двомеч", става је Јанковић.

Пред Партизаном је сада озбиљан фудбалски изазов – Бешикташ.

"Да не трошим речи каква је екипа наспрам нас, али рањива је, показали су то и Аустријанци. Имамо пример од прошлог лета и двомеча са Олимпијакосом, још једом фудбалском величином, па је било густо и видело се да можемо да играмо са Пирејцима. Далеко од тога да ћемо се предати. Плус, прва утакмица је у Београду, а традиција показује да је Партизан у групну фазу УЕФА такмичења углавном пролазио после реванша у гостима. Даћемо све од себе", поручио је и обећао Марко Јанковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар