Линта препородио Олимпију!

Европа на дохват руке! Један од најубедљивијих пролаза у 3. рунди квалификација за Лигу Европу остварила је љубљанска Олимпија, елиминацијом првака Финске, Хелсинкија (3:0, 4:1).

Фудбал 17.08.2018 | 16:15
Линта препородио Олимпију!
Словенци не крију да велике заслуге за прави препород у игри и резултатима актуелног првака Словеније, иду на адресу српског стручњака Александра Линте. После смене Илије Столице, власник Олимпије Милан Мандарић, поверио је тим његовом првом асистенту, и уследила је серија добрих резултата у првенству и на међународној сцени.

"Никоме данас није лако у два меча дати седам голова, поготово не када се ради о шампиону једне земље", истиче Александар Линта. "Поново смо одиграли заиста добру утакмицу. Имали смо контролу од првог минута, постигли гол на време и оно што је важно, били сконцентрисани до краја меча".

На путу до групне фазе Лиге Европе и успеха који би имао префикс историјски стоји словачки шампион Спартак из Трнаве.

"Пред нама су два изузетно захтевна дуела, а Спартакови мечеви са Црвеном звездом показали су да ће у овим утакмицама одлучивати нијасне. Знамо шта желимо и колико можемо, а циљ је јасан, Олимпија у Лиги Европе. Био би то заиста велики успех".

Пет утакмица, три победе и два ремија, довољно за дијагнозу да се тим стабилизовао после свих уводних турбуленција.

"Притисак је огроман, али име клуба, традиција и амбиција обавезују нас да будемо максимално посвећени и идемо од меча до меча.У Европи и на домаћој сцени. У првенству желимо повратак на позиције које су у сладу са амбицијама клуба, а на међународној сцени огроман искорак и пласман у групну фазу Лиге Европе", рекао је Александар Линта, стручњак који је на добром путу да Олимпији подари оно што остаје записано у аналима клуба.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар