"Будите хумани, пружите помоћ"

Хелсиншки одбор за људска права позвао је грађане Босне и Херцеговине да се, према мигрантима, односе хумано, помажући и солидаришући се са људима који су у невољи.

Босна и Херцеговина 17.08.2018 | 12:22
"Будите хумани, пружите помоћ"
ХО је указао да грађани БиХ никад не би требало да забораве подршку, саосјећање и охрабрење који су и сами добили током рата у БиХ, прије 25 година.

"Очекујемо од институција на нивоу БиХ, да ефикасно предузму све потребне кораке како би Босна и Херцеговина испунила своје међународне обавезе, према мигрантима, посебно да створе неопходне предуслове за безбједан смјештај и адекватну бригу о њима.

Најоштрије осуђујемо све приземне и лицемјерне покушаје злоупотребе и искориштавања мигрантског питања, у сврхе прикупљања политичких поена, пласирање узнемиравајућих гласина у јавности, те изазивање вјерске и расне нетрпељивости". 

Хелсиншки одбор позвао је грађане да не допусте да их неодговорни и безобзирни политичари манипулишу, изазивају страх, неповјерење и мржњу према имигрантима, злоупотребљавајући глобални проблем миграције у дневно-политичке сврхе. 

(БН) 



Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ре

17.08.2018 10:31

Јест вала. И ми смо спаковали по двије кесе и кренули 6000 км пјешке. Жене и дјецу смо оставили да ратују!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

17.08.2018 15:01

Када би сви богатаси овога свијета били хумани, проблем би био ријесен. Паре имају, али и срце од камена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре е

17.08.2018 18:21

Давали су и наси богатаси па кад се рат заврсио тузили ВРС и РС и наплатили с каматом, зато сад техницки прегледи, пумпе, праонице, ауто салони, осигурање, кафици, сластицарне ...... све цовјек има, неком рат неком брат.

Name

ре е

18.08.2018 08:40

Интересантно,близа им Европа од богате С.Арабије и Кувајта??

Name

БОБА

17.08.2018 21:47

НАШЕ ИЗБЈЕГЛИЦЕ СУ ЗАБОРАВИЛЕ КАКВИ СУ БИЛИ ЊИХОВА ПАРОЛА ЈЕ БИТНО ЈЕ САДА КАКО ЈЕ БИЛО КОГА ТО ИНТЕРЕСУЈЕ.ОНИ НАЈВИШЕ КОМЕНТАРИШУ МИГРАНТЕ.А НЕ ЗНАЈУ ДА СУ БИЛИ ПУКА СИРОТИЊА .ЛАКО СЕ НАВИКНУТИ НА ДОБРО.НИСУ ХТЈЕЛИ У СЕЛА НЕГО У ГРАДОВЕ ПА САДА НЕКА ПРИЧАЈУ.ОНИ СЕ НАЈВИШЕ БОЈЕ МИГРАНАТА.МОЖДА СМО СЕ И МИ ЊИХ БОЈАЛИ,ШТО СЕ И ДОКАЗАЛО.ЧАСТ ИЗУЗЕТЦИМА.

ОДГОВОРИТЕ