Вирус Западног Нила у Српској

Код једног пацијента из Дервенте утврђено је присуство вируса Западног Нила и према званичној дефиницији случаја, региструје се као "вјероватан случај" грознице западног Нила, казали су из Института за јавно здравство Републике Српске.

Република Српска 17.08.2018 | 11:15
Вирус Западног Нила у Српској
"То је први пријављен пацијент  у РС који је оболио од грознице западног Нила и пацијент је након проведене одговарајуће терапије опорављен и отпуштен кући.

Ради се о старијој мушкој особи са подручја Дервенте који је био хоспитализован на Универзитетком клиничком центру РС са симптомима акутног менингоенцефалитиса", казали су из Инситиута.

Додају да прате тренутну епидемиолошку ситуацију у РС тако и у Србији и региону.

(Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

боро

17.08.2018 10:08

Умиру људи од ових комараца само се крије од јавности . То су све донијели они што иду по тим егзотичним мјестима на љетовања , како воле да се похвале , а није искључено да и мигранти недоносе разне болести .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

17.08.2018 11:23

Болест се преноси уједом заразеног комарца. Де процитај несто прије него сто поцнес лупетати.

Name

ре

17.08.2018 13:35

10000 миграната који спавају на отвореном душу дали за комарце, сваког да у току ноци само 1 комарац убоде то је 10000 потенцијално заражени комараца, протеклих 50 дана колико дејствују комарци то је пола млилиона потенцијално заражених комараца који летају БИХ.... Е сад питање зашто власт у БИХ није на вријеме платила да се праше комарци.... Прошле године су обећали платити предузећу задуженом за запрашивање и тај несретник запрашио а они онда нису платили, ове године је чекао да прво плате да би запрашио....још ми није познато да ли су платили....

Name

Цхристиан Сwеден

17.08.2018 15:45

Ако ико зна онда би ваљало написати да комарац мозе да се зазари једино птицама које су заразене. Људи не могу комарце да заразе. А ако не знате онда процитајте. Кад је било рат добијали сте помоц са вана, после рата и даље сте добијали помоц на основу кризе и слали су вам паре. Сад би најбоље било да вам нису ниста слали тако да мозете да кривите мигранте али ето не мозете јер последњих 20 година 80% вас зиви на основу неке врсте помоци, а остатак се богати на тим који презивљавају. ПС: Не подрзавам поступак Србије да у БиХ тј у РС схутају имигранте.